KATA teendők

Tisztel Szakértők!
2022.03.31-el szüneteltettem a mellékállású katás vállalkozásomat és 2022.09.01-es dátummal szüntettem meg, mivel már nem volt rá egyáltalán szükségem. Főállású munkahelyem ugyanúgy van jelenleg is. Van-e bármilyen teendőm a záró Szja bejelentésen kívül? Néhány helyen olvastam, hogy így az 1 nap miatt a VSZJA szerint is kell különféle dolgokat beadnom.
Köszönöm előre is a válaszokat.

0 pont pont pont

1 válasz

Tisztelt László Ádám!

Véleményem szerint 2022.01.01. - 2022.03.31. időszakra KATA bevallást kell benyújtani, valamint 2022.09.01. napra SZJA bevallást kell benyújtani. Javaslom, hogy vegye fel a kapcsolatot a NAV-val a 1819-es telefonszámon (amennyiben rendelkezik ÜCC kóddal), mivel az adóalany-nyilvántartásban szereplő adatok függvényében lehet konkrétan megállapítani, hogy a feltételezés helyes-e.

Segítségére lehet még a NAV által üzemeltetett ugyfelportal.nav.gov.hu rendszer is, mivel egy fejlesztés eredményként ott listázzák a hiányzó bevallásokat. A rendszer használatához ügyfélkapus azonosítás szükséges.

Üdvözlettel,
Fischer Péter
PerfectGroup Könyvelőiroda
periectgroup.hu

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ