Saját termelésű készletek saját felhasználása

Vállalkozásunk egyik üzletága termelői tevékenység keretében munka- és formaruha gyártással foglalkozik. Másik szolgáltató üzletága esetenként a termelői üzletág késztermék raktárból átvesz egyes munkaruházati cikkeket saját felhasználási céllal a saját ruházati raktárba (ide sok esetben ugyanaz a cikk külső beszerzési forrásból is beszerzésre kerül, tehát keveredik a saját és vásárolt készlet!). Az átvett (és vásárolt) készlet felhasználása folyamatos, méretfüggősége miatt esetenként átnyúlik a gazdálkodási éveken, de mindenképpen az érték megjelenik a kiszámlázott szolgáltatás értékében.
Kérdésem, hogy folyamatos készletnyilvántartás mellet az éves leltározás során hogyan kell értékelni a készáru raktárból átvett ilyen saját termelésű készleteket? Egyáltalán saját termelésű készletnek tekinthető-e a vállalkozáson belüli két üzletág között felhasználási céllal átadott készlet, ha az átadási okmány alapján átadáskor könyvelésre kerül a készletcsökkenés önköltségen a T.581. STK áll.változás számlán, de a gazdálkodási év végéig nem került a teljes átadott készlet mennyiség felhasználásra?

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ