Eltartott gyermek vs. diákmunka?

Egyetemista eltartott diákmunkán, mivel adómentes keresetével a három nyári hónapban meghaladja a minimálbér nettó összegét. Ezentúl már nem számít eltartottnak? Ha ez státusza megszűnik, elveszítjük a nagycsaládos kedvezményeket. Ha így van, érdemes két teljes hónap után kevesebbet dolgozni, majd utána újból kezdődik a három hónap?

0 pont pont pont

3 válasz

Ha a 4 negyedik hónapban is dolgozik akkortól szünet Csp de a eltartotti számitás nem befolyásolja a ha tovább dolgozik.

Amennyiben a tizennyolcadik életévét betöltött személynek rendszeres jövedelme van, úgy a rá tekintettel vagy a részére megállapított családi pótlék folyósítását - a 7. § (2) bekezdése alapján járó nevelési ellátás kivételével - a negyedik hónaptól mindaddig szüneteltetni kell, amíg rendszeres jövedelemmel rendelkezik. A szüneteltetés a 12. § (1) bekezdése szerinti számítást nem érinti.

0 pont pont pont

Az miért van , hogy a nettó minimálbér számít? Mivel az én fiam is egyetemista, a bruttó minimálbért nem éri el a keresete, de mivel 25 év alatti a nettó = bruttó a nettó minimálbért meghaladja.

0 pont pont pont

Kedves Kocsis József!
25 év alatt a személyi jövedelem adó nem kerül levonásra a munkabérből,társadalombiztosítási járulékot kell fizetni,ha a munkabér eléri a minimálbér 30%-át.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ