Átalányadózás 80%-os költség hányadra

Tisztel cím,
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz (Önökhöz), hogy a 80%-os költség hányadhoz tartozó közúti áruszállítás (TESZOR 49.41.1); számít csak bele, vagy a hozzá tartzó egyébb kódok is, mint pédául a, 494108 Tehergépjárművel végzett teherszállító gépjárművezetői szolgáltatás engedélyes közúti közlekedési szolgáltató részére, 494109 Tehergépjárművel végzett teherszállító gépjárművezetői szolgáltatás nem engedélyes közúti közlekedési szolgáltató részére kódok is.
Egyébbként KATÁ-ból kell átmennem az átalányadózásba és áruszállítást szeretnék végezni egy 1732 kg súlyú, 3100 kg együttes tömegű N1 jármű kategóriájú gépkocsival, mely számításaim szerint áruval megtöltve sem érné el a 2,5 tonnát. Milyen engedélyekre, papírokra lenne szükségem ezen tevékenység folytatásához?
Eőre is köszönöm a választ.

0 pont pont pont

4 válasz

Nincsenek ilyen teszor számok.

0 pont pont pont

Nekem ezeket a kódokt az ipari kamara adta meg. Ilyenkor mi van? Esetleg a kérdés másik felére tudna valaki választ vagy megoldást?

0 pont pont pont

Okés azok övtj kodók
Ez új
https://fuvarlevel.hu/kisfurgonosok-engedelykotelezettsege-beindulnak-az-ellenorzesek/?fbclid=IwAR2x28Rop5P1g_ugdu_s9SXoi06kYqBSZU_YqFbBROv_e0DUb_sDQVmeVa0

1 pont pont pont

Kedves Gábor,
nem vagyok szakértő, csak "sorstárs" (KATA-átalány-TEÁOR/ÖVTJ értelmezés).
Javaslom ezen e linken tájékozódj: https://kavir.mkik.hu/search
Beütve a 4941 kódot kihozza az összes lehetőséget, 494101-09, a linkekre kattintva részletesen felsorolja a tényeket, jogszabályokat, engedély kötelmeket, hatóságokat.
Az alján a nyomtatás gombra kattintva majd lementve még összeszedettebb lesz.
"Nekem ezeket a kódokt az ipari kamara adta meg. Ilyenkor mi van?"
Az van, hogy magadra maradtál/maradtunk. A kamara semmire, semmilyen felelősséget nem vállal, ahogy a nyomtatásban lévő dokumentum alján a szürke apró betűs résznél is jelzi.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ