Átalányadó és AAM

Tisztelt könyvelők!

Jelenleg még Katá-s vagyok, ebben a hónapban. Ha jövő hónapban az átalányadózást választom, akkor ott is választhatok alanyi adómentességet?

Köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Péter!
Ha ebben az évben alanyi adómentes volt, akkor addig az is marad amíg a bevételei meg nem haladják a 12millió forintot. Ezt nem befolyásolja sem a KATA, sem az átalányadózás.

Üdvözlettel
Antal Rita

2 pont pont pont

Kedves Péter!
Fontos még hozzátenni, hogy a 12 M ft alanyi mentes keret egész évre szól, hiába van sok helyen az a feltevés, hogy augusztusig lehet kiszámlázni a 12M-t. Ez akkor lenne mentes, ha az év további részben nem működik. De ha még ebben az évben átalányadóra vált, az ottani bevétele áfás lesz, mert meghaladja az értékhatárt. Teljesen külön kell választani az áfá-t a többi adótól. Nincs köze hozzá, teljen másképp működik.
üdvözlettel
Krisztina

0 pont pont pont

Kedves Péter!
Az előttem író ugyan azt írta, hogy ÁFÁ-s lesz, Ön azt kérdezte lehet-e alanyi mentes. Nem tudjuk valójában a tényleges adatait. A 12 millió Ft alanyi mentesség arányosan jár. Feltételezzük, hogy a KATÁ-ban nem lépte túl
a 8 millió Ft-ot. Átalányadózóként arányosan 4 millió ft-ig lehet alanyi mentes. Üdv:Szabóné SÁNC-PLUSZ BT

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ