Számítógép, kommunikációs eszköz javítása (TESZOR 95.1)

Tisztelt Fórumozók!
A következő kérdésben szeretnék segítséget kérni, mert nem sikerült pontos választ találnom az interneten erről.
Jelenleg még KATA-s vállalkozó vagyok.
Informatikusként csináltam egy kis számítógép szervizt, ahol kiszolgálok magán személyeket, cégeket is, illetve egy két céggel van együttműködési megállapodásom, az ottani informatikai rendszer karbantartására.
Ezekben a megállapodásokban szerepel helyi és távoli szoftveres, időszakos és eseti karbantartás is.
A kérdésem az lenne, hogy van-e egy olyan meghatározása a fenti TESZOR kód alatti tevékenységnek, ami kifejti, hogy a szoftveres karbantartás javítást is lefedi-e?
Ha lefedi, akkor a meglévő szerződéses partnereimnek és az eseti, távoli szoftveres javításokat is számlázhatom ezen a néven, és választhatom a 80 as költséghányados átalányadózás formát?

Köszönöm a segítséget és a válaszokat!

János

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Kérdező!

A végzett tevékenység ilyen jellegű minősítése, besorolása nem könyvelői feladat, és pláne nem ezen fórum keretei közt. Kőkemény adó és járulék összeg múlik rajta. Ha azt mondjuk, hogy az, de a későbbiekben egy ellenőrzés nem annak minősíti, ki vállalja érte a felelősséget?

Ha gondosan kíván eljárni, írásos állásfoglalást kér a végzett tevékenység minél pontosabb leírásával a KSH-tól, illetve amennyiben egyéni vállalkozóként végzi ezt a tevékenységet, a kamarától is.

Így a későbbiekben legalább arra tud hivatkozni, hogy elvárható gondossággal járt el.

1 pont pont pont

Kedves Válaszadó!
Köszönöm a választ, így akkor ebben az irányba kérek állásfoglalást.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ