Lakásillatosító

Üdvözletem,
pálcikás lakásillatosító gyártásához milyen Teáor számot kell felvennem?
Köszönettel,
Angéla

0 pont pont pont

3 válasz

https://www.ksh.hu/teaor_menu
vagy
a Kamarát kérdezze. Nem könyvelői feladat ennek kiválasztása. :)

0 pont pont pont

Kedves Angéla! Alaposan utánajártam a témának, pontosabban az illatgyertyák készítésének. Álláspoglalást kértem az NNK-tól is, mivel már az illatgyertya is veszélyes keveréknek minősűl, a pálcás illatosító meg főleg. A lakásillatosító termékek tisztítószergyártás alá tartoznak. Az pedig vegyitermék gyártása. Minimum telepengedély köteles, plusz mivel a tevékenysége során veszélyes anyagokkal, veszélyes keverékekkel dolgozik (illatolajok, illóolajok) az NNK felé is be kell jelenteni ezt.
Tudom, hogy nagyon sok kisvállalkozó egyszerűen a gyertyaöntés alatt végzi a tevékenységét, mindenféle termékcímke nélkül, de ez egyáltalán nem szabályos, kémiai biztonsági törvényt sértenek. Az EU szabályozás szerint a CLP rendelet értelmében a fentebb írtakon túl, még toxikológiai központ felé is be kell jelenteni UFI kóddal a veszélyes keveréknek minősülő terméket. Toxikológiai központ felé nem kell lejelenteni, nem kell UFI kódot generálni az adott keverékhez (kész termék), ha az csak környezeti veszélyt jelent. DE minden más korábban írt dolog vonatkozik rá. Röviden összefoglalva, már egy illatgyertya készítéséhez is egy vegyikombinátot kéne rittyenteni 😅. Plusz poén, hogy a kémiai biztonsági törvény szerint SEMILYEN veszélyes terméket nem lehet pl. webshopban értekesíteni. Ja, azt még elfelejtettem, hogy azt már meg sem kérdeztem, hogy a tisztítószergyártáshoz (azaz illatosító) milyen végzettség szükséges, de gyanítom, hogy minimum vegyész.

0 pont pont pont

Üdvözletem, megnéztem a 204101 szakmakód alatt az ide vonatkozó leírást. A tevékenység engedélyköteles, azonban a leírásban csak az ipari mértékben történő előállítás van taglalva. Ez így is vonatkozik egy kisvállalkozóra?

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ