Ingyenes (pro bono) munka esetén a szakembernek lesz-e valamilyen adóvonzata?

Próbálom a pro bono munkát az online marketing területen is népszerűbbé tenni itthon (ez egy teljesen nonprofit vállalás), erre létre is hoztam egy platformot: www.probono-ppc.hu.
Szeretném ezt a lapot bloggal is bővíteni, ahol hasznos információk lesznek a témával kapcsolatban.

Egy pilot együttműködés most fut is már és felmerült egy "adózási" kérdés, amire egy könyvelő tudna válaszolni:

Teljesen ingyenes (pro bono) munka esetén a szakembernek lesz-e valamilyen adóvonzata, amit be kellene fizetnie? Sok marketinges AAM vállalkozó, szóval nincs is adókörben. De vannak KFT-k is, itt is más a szabály, ha jól gondolom.

Egy szakértő könyvelőt keresek, aki egy vendégcikk keretén belül írna egy blogbejegyzést erről.
Meg tudom írni a cikket természetesen ha valaki elmondja mik a szabályok és akkor feltüntetem a szakértő könyvelő elérhetőségét a cikkben.

Előre is köszönöm a válaszokat, ha valakit érdekelne a vendégcikk írása, kérem vegye fel velem a kapcsolatot.
info KUKAC probono-ppc.hu címen vagyok elérhető.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves András.

Ingyenesen nyújtott szolgáltatás esetén a szolgáltatást ugyanúgy kell kiszámlázni, mintha fizetős ügyfélnek végezte volna el a munkát. Annyi különbséggel, hogy a számlán meg kell jelölni, hogy pénzügyi teljesítést nem igényel. Így a szolgáltatást nyújtó oldalán nem merül fel semmilyen adó elkerülése, sem áfa, sem az eredményt terhelő adók tekintetében.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ