Kezdő vállalkozó milyen állami vagy EU-s támogatásra jogosult?

Vállalkozás indítását tervezem, s az lenne a kérdésem, hogy az induláshoz, eszközbeszerzésre kezdőként (tehát ha még nincs lezárt üzleti évem) egy tehergépjármű vásárlásához milyen EU-s vagy állami támogatást kaphatok?

0 pont pont pont

2 válasz

Semmiféle kötelező vagy adható támogatásról nincs tudomásom. Olvasgatni kell a pályázati figyelőket, kapcsolatot lehet tartani a Munkaügyi központtal - helyi Kormányhivatallal - na meg a "gúgli a barátunk". Ha bármilyen kötelező vagy adható támogatást talál a neten, az indulóvállalkozásoknak, örülnénk, ha megosztaná a keresés eredményét velünk is :) Sok sikert a vállalkozásához.

2 pont pont pont

Kedves László!

Ha regisztrált munkanélküli, akkor szokott lenni olyan, hogy vállalkozóvá válási támogatás iránti pályázat (6 havi munkabérre) + szokott még olyan konstrukció lenni, amelynél azt hiszem 2 000 000 Ft-ot ad, melyet számlákkal igazoltan kell elkölteni és a végén elszámolni az összeggel. Nem tudom, hogy mi lenne a tevékenységi köre, mert meg van határozva, hogy mire lehet az összeget elkölteni, mi az, amit elfogadnak. Nekem legutóbb az egyik ügyfelem azért nem vette igénybe ezt a lehetőséget, mert akkor nem adták külön (tehát a bért + az összeget egyben adták, mert régen volt külön erre, külön arra) és nem tudta volna a tevékenységénél elkölteni az összeget, illetve még ez idő alatt azt is tiltja, hogy akár csak egyszerűsített foglalkoztatással is munkát vállaljon a vállalkozó, aki igénybe veszi a támogatást, mert az is kizáró ok! Az illetékes Kormányhivatalnál kellene megkérdezni, hogy most jelenleg van-e ilyen lehetőség vagy a közeljövőben várható-e, illetve, hogy jelenleg milyen változata van!?

Bízom benne, hogy tudtam Önnek segíteni!

Üdvözlettel:
Csirincsikné Donkó Beáta

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ