Egyéni vállalkozás és számlázás

Tisztelt Könyvelők!

Szeretnék érdeklődni EV-s számlázással kapcsolatosan. Az a helyzet áll fenn, hogy ~ június közepén számlát kellene kiállítanom májusi munkavégzésről. Mivel még nem indítottam el az egyéni vállalkozást, kicsit meg vagyok lőve, hogy ezt elég júniusban megtennem, vagy mindenképpen még májusban kellene?
Tehát pl. június elején indított EV-vel kiállíthatok május 12-június 11-ről szóló számlát?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Üdv: Cintia

0 pont pont pont

3 válasz

Nem!

Vállalkozói tevékenységet ELVILEG nem is végezhet adószám nélkül. Sokan csinálják így, tudom, tudjuk, de ez szabálytalan! Nem attól lesz valaki vállalkozó, hogy számlát állít ki, hanem attól, hogy a tevékenységet elkezdi!

1 pont pont pont

Tisztelt Zsoldosné Egry Zsuzsanna!

Köszönöm válaszát! Tehát mondjuk május 12-június 11-ről szóló számlát akkor állíthatok ki, ha május 11-én már él az egyéni vállalkozás?

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!
A helyes válasz. Az eslő naptól kezdve amikor az egyéni vállalkzói tevékenységet elkezdni, már a webes ügysegéden megynyitott vállalkozással kell rendelkezni. Minden más megoldás, próbálkozás, kísérletezés, megmagyarázásá, belemagyarázás szabálytalan, úgy ahogy a kolléga is írta. Az egyéni vállalkozás megnyitása a jogszerű, viszont a választandó adózási lehetőségekre nagyon figyeljen oda. Áfa alanyiság, helyi adó, kata vagy nem kata. Van ami két évig visszavonahatatlan. Ezt követően kell beregisztrálni a NAV online számla rendszerbe és a számláz pedig a szerződés tartalma szerint menjen. Főszabály szerint a teljesítsét követő nyolc napon belül kell kiállítani a számlát.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ