Milyen fizetési kötelezetségeim lennének.

Villanyszerelőnek tanulok, de szeretnék vállalkozást nyitni mint villanyszerelő. Azt tudom, hogy csak úgy lehet, ha van olyan alkalmazottam, akinek megvan a végzettsége. Édesapám nyugdíjas, de megvan a villanyszerelő végzettsége. Ha őt alkalmaznám, akkor miket kellene fizetnem? illetve milyen formában lehet ezt megvalósítani? A válaszokat előre is köszönöm.

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Barnabás. Ezen esetben apuka legyen a vállalkozó, mert havi szinte semmilyen adófizetési kötelezettség nem keletkezik, csak bevallási kötelezettségek.
Mart László

1 pont pont pont

Bocsánat de munkahely mellet tanulok és egyénivállalkozó szeretnék lenni. Tehát főállásban szeretném csinálni.

0 pont pont pont

Ha főállású egyéni vállalkozó szeretne lenni, akkor Önnek kell rendelkeznie az adott szakmai képesítéssel és nem a családtagnak. Azt hogy milyen adókat kell fizetni, az nagyban azon múlik, hogy milyen adózási formát választ, alapjába véve három féle lehetőség van, vállakozói jövedelem szerinti adózás, átalányadó és kata. Talán lehet katával kéne kezdeni. Küldök róla egy videót, hátha segít.
https://www.youtube.com/watch?v=GWHB9zXrzsk

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ