Tárgyi eszköz jogutód egyéni vállalkozásban

Tisztelt Tagok!

Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy adott egy egyéni vállalkozó, aki elhunyt, a vállalkozását felesége jogutódlással viszi tovább. Minden ezzel kapcsolatos ügy lefutott. A tárgyi eszközzel kapcsolatban lenne kérdésem, miszerint a NAV tájékoztatása értelmében a jogutód nem számolhat el terv szerinti értékcsökkenést azokra az eszközökre, amelyeket néhai férje vásárolt a vállalkozásban, hiába örökölte meg a vállalkozást. Ezt az RLB hálózatos pénztárkönyvbe, hogy tudom kivitelezni, hogy a fentebb említett eszközökre ne számoljon a program értékcsökkenést, vagy ilyen esetben 0-ra szükséges leírni? Mezőgazdasági vállalkozásról van szó, tárgyi eszközökben gazdag.

Köszönöm a segítséget előre is!

0 pont pont pont

1 válasz

Szia Kolléga!
Miért nem számolhatna el értékcsökkenést? Nem kell mindent elfogadni amit a NAV ír, ők is hibázhatnak. A jogutódlás pont azt jelenti, hogy a jogokat és kötelezettségeket viszi tovább az egyéni vállalkozás, hiszen JOGUTÓD -tehát jogában áll az écs elszámolása. Minden technikai részlet kérdésére való válaszadás, ennek fényében okafogyottá vált.
Üdvözlettel:
Mart László

2 pont pont pont
  • +1  
    2022.05.05. Tiszai Tímea
  • +1  Köszönöm a segítséget!
    2022.05.03. Mate

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ