Alkalmi munka és megbízásos szerződéses munka bevallása

Üdv!

Egyetemi diák vagyok, és a szakdolgozó helyemen megbízásos szerződés cím alatt kaptam múlt évben pár hónapig fizetést, amiből már levonták akkor a szükséges adókat (25 év alatt vagyok, így ez évtől már nem vonják le). Emellett én külföldre is vállalok munkákat, amiket otthonról tudok végezni; alanyi adómentes adóalanyként vagyok bejelentve, alkalmi munkavállalóként. Az szja adóbevallási papíron szerepelnek olyan sorok is, hogy ,,Más bérjövedelem", Más önálló tevékenységből származó jövedelem". Ide beírjam valamelyikbe akkor a megbízásos szerződéssel kapott pénzt? Viszont az azzal kapcsolatos adózást az intézet intézi nekem. Fel kell akkor tüntetnem, és ha igen, akkor hogyan?

Előre is köszönöm a választ!

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Kérdező!

Kissé keverednek a fogalmak. "Alanyi adómentes adóalanyként vagyok bejelentve" ezek szerint van adószáma? Esetleg egyéni vállalkozó is? " alkalmi munkavállalóként" Most akkor valamilyen gazdasági tevékenységet végez adószámmal, vagy sima munkavállaló?

Az szja bevallás kitöltése előtt tanulmányozza az szja tervezetét, abból kiderül, hogy a kifizetők milyen adatot szolgáltattak a jövedelmekről év közben.

Attól óva inteném, hogy pusztán a közölt információk alapján nekiugorjon az szja bevallás sorainak. Inkább kérje szakember segítségét.

2 pont pont pont

Nem, csak adószámos magánszemély vagyok, nem egyéni vállalkozó.

0 pont pont pont

A bevallási tervezetemben az szerepel, hogy nincs befizetendő adóm.

0 pont pont pont

keressen egy könyvelőt kedves Virág ! Ott lesz idő helyre tenni a fogalmakat. Vigye/szkennelje az igazolásait, amit kapott a kifizetőktől.

1 pont pont pont
  • +1  Igen, köszönöm, már közben felkerestem egyet! :)
    2022.05.05. Virág

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ