Teljesítési határidő szabályok

Tisztelt Könyvelők!

Szeretném megkérdezni, hogy mennyire valós az, hogy teljesítési határidő nem eshet hétvégére? Jelenleg egy ilyen problémába ütköztünk, és emiatt nem hajlandó az illetékes kiállítani így a számlát. Nekem annyira nem tűnik logikusnak, hogy csak hétköznap lehet teljesítési határidő. Kértem, hogy valamivel támassza alá ezt az egészet, mert én egyszerűen sehol nem találok ezzel kapcsolatban információt.

Előre is köszönöm a válaszukat!

Üdv: Cintia

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Cintia!

A számlázásra vonatkozó szabályokat az áfa törvény tartalmazza, 158. §-tól 178. § - ig. A számlázással kapcsolatban az itt található szabályokra tud hivatkozni. Vagy, ha erre kitérően nincs szabály, akkor arra tud hivatkozni, hogy ezt nem tiltja a törvény.

2 pont pont pont

És a fentieken túl, a vevőnek mindig igaza van. Tudjuk, hogy így van :) Ha Ön a vevő, akkor Ön diktál. Ha a másik, akkor meglehet, hogy a törvényi hivatkozással elfelejtheti a vevőt, egy későbbi teljesítésnél. :)

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ