Külföldinek TAJ szám a KATÁ-hoz

Adott egy brit (tehát már nem uniós) állampolgár, aki családegyesítés céljából kapott már egy tartózkodási engedélyt. Lakcíme van Magyarországon és szeretne egyéni vállalkozóként dolgozni, de a Webes Ügysegéd rendszere nem enged tovább TAJ szám nélkül. A TAJ számot amikor megpróbáltuk megigényelni, azt mondták hogy ehhez a jövedelemszerzés céljából kapott tart. eng. kell. De ezt az engedélyt (tehát amivel TAJ számot és KATÁ-t tudna szerezni) csak akkor kapja meg, ha már elindította az egyéni vállalkozást és van ehhez adószáma. Tehát a dolog körbeért.
Ilyenkor mi a teendő? Hogy tudnánk TAJ szám nélkül elindítani a KATÁ-t? Illetve hogy tudunk TAJ számot igényelni munkaviszony nélkül és jövedelmes tart. eng. nélkül?
Fél éve járjuk a kormányhivatalokat, és még senki nem tudott nekünk segíteni.

0 pont pont pont

1 válasz

Keresni kell valakit aki alkalmazná munkaviszonyban akár csak 1 órában és majd Ö igényel Taj kártyát és amint lezajlik meg kell szüntetni a munkaviszonyt.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ