Családi adókedvezmény járulékokból

Tisztelt Könyvelők!

2021-es évre vonatkozóan SZJA visszatérítés után 2 kiskorú gyermek (kedvezményezett) esetében érvényesíthető fennmaradó járulékokból adóbevalláskor még kedvezmény (visszatérítés)? Mindig egy összegben vettem igénybe a családi adókedvezményt, jelen éves jövedelem összege: 3.016.556 illetve ebből 558 063 csak a járulék, SZJA 452 ezer, amit visszakaptam. Van lehetőség még ezen járulékokból? Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

1 pont pont pont

6 válasz

Igen a bevallásban lehet igénybevenni.

3 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!

Az, hogy tud-e a kiutalt előlegen felül még adót visszaigényelni sok tényezőtől függ.
Leírt információk alapján nem, ugyanis a visszaigénylési sorrend alapján elsőként érvényesíthető családi adókedvezmény kimerítette a levont szja keretet.

Üdvözlettel,
Németh Róbert

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!

Én nem vetném el a gondolatot, hogy jár vissza még pénz, mert lehet hogy a járulékkedvezményt még igénybe tudja venni! Ha gondolja keressen meg és segítek megnézni ingyen, hogy pontosan az Ön esetében mi a helyzet!
Ha elküldi nekem a dbkontir@gmail.com e-mail címre az M30 igazolását, akkor válaszolok rá!

Üdv.:
Csirincsikné Donkó Beáta

1 pont pont pont

Egyértelműen lehet, ha pl. évközben nem volt érvényesítve járulék kedvezmény, illetve a párja nem vett igénybe semmit.

2 gyerek után 480 ezer adó járna vissza, Öntől 452 ezret vontak le, 28 ezer meg érvényesíthető járulékból.

Ha még nem fogadták el a tervezetet, akkor a NAV ügyfélszolgálat ingyen segít, ha elfogadták akkor könyvelővel tudnak önellenőrzést csinálni.

3 pont pont pont

Az Szja visszatérítés teljesen más mint a családi adókedvezmény, így azt még nem merítettem ki, nem jól gondolom? Csak járulékból nem tudom visszaigényelni vagy ez sokkal bonyolultabb mint gondolom?

0 pont pont pont

Az SZJA visszatérítést kimerítette, nincs több levont adóelőlege nagy valószínűséggel, így már csak és kizárólag járulék jöhet szóba.
Úgyhogy pont fordítva van, mintahogy gondolja.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ