Háztartási adókedvezmény 2016

Tisztelt Cím,
Érdeklődni szeretnék, hogy létezik-e még a 2009-ben kitalált háztartási adókedvezmény fogalma szja bevallásnál, melyben elszámolható a lakás felújítási költsége, illetve visszaírható-e az adóból? Ha igen, ez esetben a jövedelem meghatározása mit jelent éves szinten a 3,4m Ft (ez bruttó vagy nettó éves bér)? Illetve létezés esetén ezek még az értékhatárok? Interneten csak 2009-és bejegyzést találok ezen témával kapcsolatban... A lakás felújítás ktg.-e elszámolható valamely másik formában az adóból magánszemély esetében?
Válaszokat előre köszönöm,
M. Zsuzsanna

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Zsuzsanna,
Ez az adókedvezmény csak egy évig volt hatályban, az új kormány megszüntette sok más kedvezménnyel együtt, bár amúgyis elég bonyolult volt.
A lakásfelújítás, állagmegóvás költsége értéknövelő beruházás címén úgy számolható el, ha a lakás értékesítésre kerül és az eladástól visszafelé számított 24 hónapon belül történt beruházás számlával igazolt összege meghaladja az eladási ár 5%-t. Ekkor ez az összeg is (a megszerzésre fordított összeg, az eladással kapcsolatos hirdetési, ügyvédi, stb. költség mellett) csökkenti a bevételt.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ