Online munka után hogyan adózzak?

Kedves könyvelők!
Adott egy olyan lehetőség, amivel kb. havi 300-500 000, de akár azon felül, 7-800 000 Ft-ot is lehetne keresni. Nem egyszerre jönne az összeg, hanem pár naponta 30-50 000 Ft. Hasonló dolog az Onlyfanshoz, konkrétan pénzért chatelnek szép lányokkal a magányos férfiak, és ezzel tényleg nem kis összeget össze lehet szedni. A pénzt PayPalon keresztül küldi a cég, amerikai dollárban. A kérdésem, hogy ezt hogyan lehetne legálisan csinálni? KATA? Mellette főállásban heti 40 órát dolgozom. Milyen típusú bevételnek számít ez egyáltalán? És ha a PayPal-on hagynám a pénzt, nem rakom át a bankszámlámra, azt hogyan lehet elszámolni? Egyáltalán Magyarországon kell ez után adózni, ha igazából külföldről jön a pénz USD-ben? Ha a KATA a megoldás erre, azt hogyan tudom elintézni? Nagyon szépen köszönöm a választ előre is.

0 pont pont pont

2 válasz

(A kérdező vagyok!) még annyit szeretnék hozzátenni, hogy 25 éven alatti vagyok, így elvileg SZJA-t nem kell ez után sem fizetnem?

0 pont pont pont

Kedves Anna!
Amit Ön feltesz kérdés, az legalább két óra adótanácsadást igényel. Egyrészt el kell dönteni, hogy milyen adózási formát célszerű választani belföldi vonatkozásban, de a határon átnyúló ügyletek szolgáltatások esetén minden esetben felveti a B2B nemzetközi fordított áfafizetési kötelezettséget. 25 és alatti az szja mentesség a vállalkozói kivétre alkalmazható, feltéve ha olyan szja szerinti adózást választ.
Üdvözlettel:
Mart László

3 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ