Kata adózó

Tisztelt cím!

Arra lennék kíváncsi hogy KATA adózóként adhatok e EU-s számlát?
Ha igen, kell-e tudnom bármi pluszt hozzá?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Korláth Vivien Vanda!

Ha jól gondolom, KATAS-ként 12 millió Ft alatti árbevétleű, alanyi adómentes adóalany, ugyanakkor nem tisztázott, hogy mi a vállalkozási forma? ( EV., E.c., Bt. esetleg? )

Ön, mint Eladó, ÁNYK-ban elektronikusan igényelhet EU-s adószámot ( EU VAT REg. ), de a számlázás során a terméktől és szolgáltatástól, valamint Vevő jogviszonyától is függ, hogy mit és milyen módon, esetleg kötelező tartalmi elemekkel állíthat ki számlát az Eu-s partner részére.

( Alanyi adómentes, vagy fordított adózás " Reverse Charge VAT", egyes esetekben külön bevallást is le kell adnia, havi összesítő és áfa tekintetében)

Vannak esetek, ahol nem szükséges az EU-s adószám megléte, míg EU-s cég esetében ellenőrizni is kell a partner cég ( adóalany rendelkezik-e érvényes EU adószámmal ).

Úgy gondolom, ez tipikusan olyan eset ahol indkolt, hogy könyvelő segítségét kérje ezekben a kérdésekben és gyakorlatában, melyhez ajánlom figyelmébe szolgáltatásink közül a havi 4.990 Ft+áfától elérhető Kata könyvelésünket.




0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ