Súlyos fogyatékosságra járó adókedvezmény.

Kérdésem az lenne, ha napi bejelentővel dolgozom, minden munkanap 8 órában, akkor a súlyos fogyatékosságomra járó adókedvezményem igénybe vehettem-e?

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kérdező!
Amennyiben a kifizető az adómentes részt fizeti csak Önnek ez számításba se jön. Ha az adómentes rész felett fizet Önnek, az éves adóbevallással egyidejüleg lehet érvényesíteni.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Kedves Járomi Hilda!

Más egyéb, biztosítotti vagy szja köteles jövedelemmel rendelkezik mellette, vagy csak ebből az alkalmi munkákból származik a jövedelme?

A 8 órás foglalkoztatásban, a jövedelme meghaladja-e, a
- Szakképzettséget nem igénylő munkankörben a napi 11.960 Ft
-Szakképzettséget igénylő munkakörben a napi 15.548 Ft-ot?

Amennyiben bármely kérdésre a válasza igen, úgy
- a csak ebből a tevékenységből származóan, a fenti összegeken felüli részre SZJA fizetési kötelezettsége áll fenn,
- amelyből igazolt jogosultság esetén, az adókedvezményt érvényesítheti éves SZJA bevallásában, az esetleges további, SZJA adóalapot képező jövedelmekkel összevontan is.

1 pont pont pont

Kedves Járomi Hilda,
Egyetértek a fentebb leírtakkal. Csak az összevont adóalapba számított jövedelmekből levont (vagy befizetett) adóból vonható le, és amennyiben a kifizető nem vonta le, igényelhető vissza a súlyos fogyatékosség kedvezménye. (A nem fizetett adóból nincs mit "visszakérni"

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ