Nemzetközi személyszállítás

Szeretném elindítani a saját nemzetközi személyszállító vállalkozásomat. Indíthatom katásként mentesen vagy áfás adózást kell választanom? Illetve, ha áfás lennék, költségeket lehet elszámolnom?

0 pont pont pont

3 válasz

Egy vállalkozás indítás nagy feladat, felelősség, saját magunk és családunk felé. :) Érdemes szakembert kiválasztani, és alaposan átrágni, milyen formában, milyen adózással, áfásan vagy áfa nélkül, költségelve vagy átalányosan, netán Katásan, és ugye ott a nemzetközi rész.
Ezek a kérdések egyenként is meghaladják e fórum kapacitását. Sok sikert a vállalkozásához.

1 pont pont pont

Kedves Kérdező!
Csatlakozom az előttem szólóhoz, ez már tanácsadói feladat. A nemzetközi része miatt az áfa sem egyszerű, több kérdés is felmerül, egyáltalán nem biztos,hogy KATÁsan a legjobb ez a tevékenység.

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!
Először is tisztázni kell a vállalkozás belső adózását, majd számtalan nemzetközi szabály van, ami nem mérlegképes könyvelői kompetencia. Minden esetben nézni kell, hol indul az út, mely országon halad át, hogy a végállomás. Irány az utazási irodákkal foglalkozó adószakértő.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ