Külföldi freelancer platformok, adózás katás EV-ként (Fiverr Upwork PeoplePerHour)

Tisztelt szakemberek,

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valakinek tapasztalata a fent említett freelancer platformokon folytatott munkavégzés adózásával kapcsolatban?

A platformokban nagyjából közös, hogy a megrendelő nevét címét gyakran nem is ismerem. Csak a platformon használt felhasználó nevét. Ennek fényében tehát a számlát a platform felé kéne kiállítanom? Ez esetben viszont egy platformra évi 3M Ft-ig tudok katásként számlázni? Ráadásul a platform költségeit is nekem kell kiszámláznom?
Számlát kiállítani ráérek akár egy évben egyszer, amikor kiveszem a pénzt a platformról, vagy ezt minden megrendelés után meg kéne tennem?

Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Miro

0 pont pont pont

3 válasz

Tiszteletem ! Ez hosszabb beszélgetés lenne,mint ami ennek az oldalnak a feladata. Keressen egy könyvelőt, vagy adótanácsadót és beszélje át ezt részletesen. Sok sikert. Üdv TT

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!
Ez valóban speciális helyzet és bejön a B2B fordított áfa is. Azt hogy a számlát pontosan kinek mikor állítja ki, az a jogviszony kérdése, hogy a jogviszony kik között jön létre és milyen jogviszony, ha erre meg van a válasz utána van értelme könyvelésről beszélni. Természetesen katázhat, de nemzetközi szabályos ismerete elengedhetetlen. Javasolható az adótanácsadó, adószakértő megkeresése, majd ezt követően ilyen területen gyakorlott könyvelő megbízása.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Kedves Hozzászólók,

Tudna valaki ajánlani nekem ezzel foglalkozó könyvelőt, adótanácsadót Budapesten?

Köszönöm!
Üdv,
S. Zsófia

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ