Miért nem szerepel a nevem a kamarai online adatbázisban?

Kedves Mindenki!

A 2019 óta rendben működő katás vállalkozásom, a pandémia hatásai miatt egész 2021-es évben (2021.01.01-2021.12. 31-ig) szüneteltettem.
Még jelenleg is szünetel néhány hónapig betegség miatt.
A bejelentéseket akkor megtettem (NAV, önkormányzat részére), egyedül a Kamarának nem jeleztem a szüneteltetést, hanem inkább befizettem az 5000 Ft-os kamarai hozzájárulást a 2021-es évre. Mert nem akartam megszakítani. (Nem tudom ezt rosszul tettem-e, de akkor még nem tudtam, hogy gerincműtétem lesz és nem tudom folytatni.)

01. kérdés
Nemrég megtaláltam az Iparkamara online adatbázisát és azt tapasztaltam, hogy nem szerepelek az adatbázisban. Ez esetleg a szüneteltetés miatt lehetséges?
02. kérdés
Ezek szerint, ha aktivizálom a vállalkozást, akkor újra nyilvántartásba vesznek? Vagy valami nem stimmel és újra be kell jelentkeznem a Kamarához?

Semmilyen hiányosságra utaló értesítést nem kaptam, ezért nem aggódtam. Most viszont igen.
A kamarai hozzájárulást a 2022-es évre is be szeretném fizetni, mert 1-2 hónap múlva folytatnám a vállalkozást.

Még új vagyok itt, első kérdésem, de nagyon tetszik a Fórum és nagyon köszönöm a Kedves Könyvelőknek és Mindenkinek, aki segít, vagy megpróbál segíteni!!

Köszönettel:
Sándor

0 pont pont pont

1 válasz

meglátásom, hogy ezeket a kérdéseket, a Kamarának kell feltenni. Én azt sem tudtam, hogy van ilyen nyilvános adatbázisa a Kamarának.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ