őstermelők családi gazdaságban

három tagból áll a családi gazdaság. Adószámot szeretnék kérni. A tevékenységet mindhárom őstermelő heti 36 órás munkaviszony mellett végzi.A 22T101-s nyomtatványon kell kérnem? 2022.0101. naptól indul a gazdaság senkinek sincs adószáma. Kompenzációs felár igénylését kérjük.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Sőrés Sándorné!

Falugazdásznál ezek szerint már jártak a családi gazdaság megalapítására. Jól írja a 22T101-en kell adószámot kérni a családi gazdaság vezető tagjának. Növénytermesztés? Állattenyésztés? Mivel fognak foglalkozni, több olyan kérdés is felmerül, aminek ismeretében lehet pontosabb választ adni az adózási kérdésekre, illetve a bejelentkezéshez. Javaslom, hogy lépjenek kapcsolatba olyan könyvelővel, aki őstermelők családi gazdaságok könyvelésében tapasztalt, mert lehetnek buktatók. El nem küldött bevallások stb. Amennyiben gondolja szívesen állok rendelkezésére bármelyik elérhetőségemen.
Gyöngyi

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ