Adószámos magánszemély Gyes mellett

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Jelenleg Gyesen vagyok itthon fél éves kisfiammal. Kézműves termékeket szeretnék árusítani és az adószámos magánszemélyben gondolkodom. Mivel kezdetben biztos, hogy nem rendszeres tevékenységről lenne szó. Az egyéni vállalkozóként fizetendő járulék összegét pedig nem érné el az ez után szerzett jövedelmem. Gyes mellett igényelhetek magánszemélyként adószámot ? Illetve ezt a tevékenységet végezhetem adószámos magánszemélyként ? Esetleg ÁFA mentesség szóba jöhet, ha havi maximum 10-15 ezer forintos bevételről lenne szó ?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!!

0 pont pont pont

3 válasz

Tisztelt Veréb Nikolett! Igen Gyes mellet végezhet kereső tevékenységet, adószámos magánszemélyként, alanyi adó mentesen, az igénylést vagy ügyfélkapun keresztül, vagy személyesen a NAV-bármely ügyfélszolgálatán megteheti. Javaslom, ahogy több bevétel származik a tevékenységből váltson egyéni vállalkozóra, ugyanis nagyon kevés választja el a két vállalkozási formát és egy esetleges ellenőrzés esetén az ügyintéző jóindulatára van bízva, mit számít rendszeres tevékenyégnek.
Sok sikert, minden jót Soós Attiláné

1 pont pont pont

Neked csak annyi kérdésem lenne, hogy ez biztos , hogy Gyes és nem Gyed? Mert ha fél éves a kisfiú, akkor utána még nem Gyes megy szerintem.

0 pont pont pont

Adószámos magánszemély intézményt én is csak induláshoz javasolnék. Ha a bevétel rendszeressé válik, akkor célszerű egyéni vállalkozásban gondolkodni.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ