Szigetközi Könyvelőiroda Kft. (Horváth-Krivanek Tímea)

Könyvelő, Győrladamér
Munkacsoport létszáma: 1
Megalakulás éve: 2016
Gyors ajánlatkérés
Aktuális

A Könyvelők.hu tagja
2016.12.01. óta (2760 napja)
Profil legutóbbi frissítése
2024.06.04.
Legutóbbi belépés
2024.06.18.
Tőle kért árajánlatok
601
Általa küldött ajánlatok
420
Tevékenységek

  • Könyvelés
  • Bérszámfejtés
  • Cégalapítás
  • Adótanácsadás
  • NAV-, TB-képviselet
  • Távkönyvelés
  • Anyagért házhoz megy
  • Felelősségbiztosítással
Bemutatkozás

A könyvelőirodám célkitűzései közé sorolnám az alábbiakat:
- a magas szakmai színvonal
- állandó felkészültség
- gyorsaság
- igényes környezet
- baráti hangvétel, tiszteletteljes kommunikáció
- a teendők közérthető megbeszélése a szakzsargon mellőzésével
- személyre szabott tájékoztatás a várható helyzetekről, változásokról
- az adminisztratív teendők teljes körű elvégzése, hogy a teljes figyelmét a vállalkozására fordíthassa
Mindezek eléréséhez a legjobb szakmai konferenciákon veszek részt, folyamatosan továbbképzem magamat, a legkorszerűbb számítástechnikai eszközökkel dolgozom.
A mai világban, – ahol annyiféle információ gyorsan elérhető, – sokan gondolhatják azt, hogy akár már a könyveléshez is értenek, pedig egy valóban jó könyvelő mindenképp előfeltétele egy jól működő vállalkozásnak.

Könyvelésről és arról, hogy miért vált az életem részévé:
Ha beütjük ezt a mondatot az internet bármely keresőoldalán, rengeteg találatot kapunk. Kollégáim is megpróbálták megtalálni a választ erre a kérdésre, szerintem mindenki másban látja szakmánk szépségét. Így csak azt tudom elmondani, számomra mit jelent a számvitel, illetve hogy miként lett belőlem könyvelő.
Talán az a legcélravezetőbb, ha az elején kezdem. Az iskolában eszembe se jutott, hogy valaha is ezzel szeretnék majd foglalkozni. Ne értsenek félre, nem volt gondom a számvitellel. Hamar és jól megértettem az anyagot, az összefüggéseket, s hibátlanul ment a könyvelés gyakorlati oldala is. Egyszerűen csak nem fogott meg annyira, hogy erre áldozzam az életem. A szakmai vizsgára való készüléskor látszott meg először, hogy nem a szívem csücske ez a tantárgy. A megmérettetéskor tanárom várakozását alul múltam, s bár így is az átlagnál jobban végeztem, később megkaptam a szemrehányást.
Az iskola után más területen kezdtem el dolgozni. A vizsga után sikerült elhelyezkednem a ugyan a pénzügyi pályán, de igazgatói asszisztensként. Sajnos, ez csak egy jól hangzó titulus volt. A munka sokkal nehezebbnek és összetettebbnek bizonyult, mint ahogyan azt a tanultak után vártam volna. Hamar el is ment a kedvem a tőzsdétől, a befektetésektől és a biztosításoktól. 4-5 havi kemény munka után úgy döntöttem, nem nekem való ez az életpálya.
A könyvelést egy véletlennek köszönhetem. Egy könyvelőiroda megtalálta az életrajzomat, s felvettek. Az elején csak asszisztensként apróbb feladatokat kaptam, de az idő múltával a komolyabb folyamatokban is részt vehettem. Amikor kezdtem már rálátni a számvitel több területére, és egy vállalkozás teljes körű könyvvitelére, akkor jött meg a kedvem, hogy amennyire csak lehet, a tudásomat gyarapítsam.
A szigetközi könyvelőirodánk kialakításánál igyekszem családias hangulatot teremteni annak ellenére, hogy mégiscsak egy irodáról beszélünk. Persze mindezt leírni sokkal könnyebb, mint ténylegesen beindítani egy saját vállalkozást. De ezzel együtt azt is tudtam, hogy rengeteget kell még ahhoz adni, hogy profi szolgáltatást tudjunk ajánlani ügyfeleinknek. Ahogy a mondás is tartja: a jó pap holtig tanul. S ez a könyvelőkre ugyanúgy igaz. Hiszen nem ér véget a szakma megszerzésével a történet. Évente két kötelező továbbképzés, s a szinte hónapról hónapra változó törvények, jogszabályok világában egy percre sem lazíthatok.
S igazából itt el is érkeztünk ahhoz, hogy én miért szeretek könyvelő lenni. A folyamatos tanulással mozgásban tarthatom elmémet, mindig tanulhatok új dolgokat. Szeretem, hogy a megannyi tevékenységű ügyfeleim révén egyre több szakmának a részleteit kell megismernem. S ahogy romlik az itthoni helyzet, úgy vándorolnak ki az ügyfelek is külhonba – ennek kapcsán pedig különböző országok szabályait, elvárásait és nyelvét kell valamelyest elsajátítani. Bár grafológiai babérokra sosem törtem, de a kézzel írt számláknak köszönhetően lassacskán bármilyen írásképpel megbirkózom. Szeretem, hogy egy-egy dolgot, számlát, költséget hányféleképpen lehet értelmezni, besorolni és elszámolni. Jó érzés átlátni egy vállalkozás minden apró pénzügyi szegmensét, s ezt úgy átadni a cégvezetőknek, hogy ők is megértsék. A középiskolai osztályfőnököm mindig azt mondta: „Csak akkor érted meg igazán az anyagot, ha másnak is el tudod magyarázni úgy, hogy ő is megértse.” Szeretem az év végi mérleg készítésének időszakát, mert akkor láthatom kibontakozni az egész éves munkám gyümölcsét, s nagyon jó érzés, mikor összeáll a teljes kép. De a legjobban talán azért szeretek könyvelőnek lenni, mert így nagyon sok emberrel találkozhatok, s munkámmal az ő munkájukra, sorsukra, életükre is pozitív hatással lehetek.
A jó könyvelő a gyorsan változó gazdasági környezetben
A legnagyobb kihívást azt jelenti a könyvelésben, hogy naprakész maradjon a szakmai ismeretekben. A folyamatosan változó jogszabályi környezet állandó szakmai képzést igényel. A változó gazdasági környezetben már napi szinten találkoznak olyan gazdasági eseményekkel a könyvelők, amelyek néhány évvel ezelőtt csak elvétve fordultak elő. A képzések pénzbe kerülnek, és ezt kénytelenek a könyvelési árban is érvényesíteni, tehát egy alacsony könyvelési tarifa esetén gyanakodhatunk a képzések elmaradására.
A vállalkozások gyakran csak a költségekre figyelnek, és nem gondolják át elsőre, hogy az ár és a szakmai tudás egyenes arányban állhat egymással. A sokszor feketén dolgozó könyvelők, akik képzésekre sem szakítanak időt, nem feltétlenül nyújtanak az adatrögzítésnél többet. A gazdasági eseményeket egyedileg értékelni kell, számviteli és adózási szempontból, és ez naprakész tudást igényel a jó könyvelőtől. A „könyvelő” kifejezés nem jelenti azt, hogy mögötte minden egyes esetben ugyanazt a tudást képviselő ember áll.
A jó könyvelő tudja, hogy a legtöbb nehézséget az ügyintézés jelenti az ügyfelei számára, ezért a számviteli szolgáltatással kapcsolatos hivatali és banki ügyeket ő intézi az ügyfelek helyett, de természetesen csak a számvitellel, könyveléssel kapcsolatosakat.
A jó könyvelőnek minden egyes vállalkozással képben kell lennie, és akár néhány másodperc alatt váltania kell egyik vállalkozás problémájáról egy másikéra. Minden egyes vállalkozás embereket takar és más-más típusú embereket. A jó könyvelőnek tudnia kell kommunikálni minden vállalkozóval, és úgy, hogy az üzenet célba is érjen. A jogszabályi nyelvezetet le kell fordítani a vállalkozói nyelvre.
Minden vállalkozó érdeke, hogy olyan könyvelővel dolgozzon együtt, aki magas szakmai színvonalon végzi a munkáját, mert így tudja őt támogatni a megfelelő tudással, hozzáértéssel. A támogatást nem szabad összekeverni azonban azokkal az elvárásokkal, amiket ma, irrelevánsan elvárnak egy könyvelési szolgáltatás nyújtójától.
A jó könyvelőtől olyan tanácsokat kaphat a vállalkozó, amelyekkel spórolhat a vállalkozásának. Azonban csak akkor tud így segíteni, ha az ügyfél is nyitott az ilyen jellegű együttműködésre. A könyvelés mellett olykor a minimális gazdálkodási alapismeretek oktatás is egy jó könyvelő feladata.
A választás előtt mindenképp érdemes személyesen egyeztetni, a későbbi konfliktushelyzetek elkerülése érdekében. Ilyenkor kell kölcsönösen felmérni, hogy milyen elvárásai lehetnek a feleknek egymással szemben. Érdemes tájékozódni a végzettségéről, a képzésekről, amin részt vett, és az ügyfélkörről.
A felelősségbiztosítás megléte is fontos, hisz egyetlen könyvelő sem tévedhetetlen.
A könyvelők sokszor akkor is dolgoznak, amikor nem az irodában vannak, de ezt az ügyfeleikre, a vállalkozókról is elmondhatjuk. Állandó határidők szorítják a napi munkában, ezért is fontos, hogy az ügyfelek is együttműködőek legyenek, és mindig időben adják át a könyvelő részére a könyvelésre szánt bizonylatokat.


Beszélt nyelvek: magyar, német
Szolgáltatások

Szolgáltatásaim:

Az Ön cégének két olyan területe, melyek döntően befolyásolják a problémamentes és eredményes működést:

Könyvelés - Adótanácsadás

Ön - cégének felelős vezetőjeként - nyilvánvalóan tisztában van a precízen vezetett könyvelés fontosságával. A könyvvezetést - az adójog összetettsége és gyakori változása okán - érdemes profi szakemberekre bíznia, hiszen így nem csak reális képpel fog rendelkezni vállalkozása mindenkori pénzügyi teljesítményéről, de az esetleges hatósági retorzióktól - adóbírság, mulasztási bírság, késedelmi pótlék - sem kell tartania.
Tudjon meg többet könyvelési-adótanácsadási szolgáltatásaimról...

Pályázatfigyelés - Pályázatírás

Az egyre fokozódó piaci versenyben az Ön cége számára kiemelten fontosak az innováció, a fejlesztések és a beruházások. Ezek finanszírozásához azonban komoly anyagi források szükségesek, amelyek előteremtése nem kis feladat. Én segítek Önnek céljai elérésében, felkutatom az Ön számára legalkalmasabb pályázati forrásokat és teljes körűen koordinálom a pályázat folyamatát.
Referenciák

A könyvelés és bérszámfejtés területén eltöltött 11 év szakmai tapasztalat.

Néhány jellemző terület:

Önkormányzat tulajdonában álló Kft. (Zöldterület kezelés)
Csomagküldő, internetes kiskereskedelem (Webáruház)
Vendéglátás (Étterem, büfé)
Víz-gáz és központi fűtés szerelés
Fodrászat, szépségápolás
Fizikai közérzetet javító szolgáltatás
Fémmegmunkálás
Mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás
Ingatlankezelés, társas-házkezelés
Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás
M.n.s. egyéb kiegészítő üzleti szolgáltatás
Áruszállítás, fuvarozás
Óvodák, bölcsődék fenntartása végett létrehozott alapítvány
Nyugdíjas-klubbok, nyugdíjas szövetkezetek
Ügynöki tevékenység
Irodaszer kiskereskedelem
Biztosításközvetítői-brókeri tevékenység
Éttermi-mozgó vendéglátás


Kapcsolat

Cím
9173 Győrladamér, Wilhelm Baumeister u.13.
E-mail
Telefon
Kérdés-Válasz tevékenységek

Nincsenek bejegyzések.
1
2018.10.12. 08:13
A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ