IAS 12 – Nyereségadók (e-learning)
Mérlegképes továbbképzés (vállalkozási), Online

1055 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 78.
Kezdő időpont
2020.06.08.
Helyszín
Online
A konyvelok.hu tagjainak nyújtott kedvezmény
8 kredites csomag vásárlása esetén - kedvezmény részletek a honlapon
Képzés hossza
45 perc

A modul elvégzése során megismerheti a tényleges adókat és a halasztott adók keletkezését. A modul ismerteti a halasztott adókötelezettségek és halasztott adókövetelések megjelenítésének kritériumait. Megismeri a halasztott adók IAS 12 standard szerinti értékelésének követelményeit és számviteli kezelését.

A tananyag ALAP szintű program és az IFRS standardról alapfokú ismereteket ad. A képzés elvégzéséhez alapszintű számviteli ismeretek szükségesek. Korábbi IFRS képzés elvégzése vagy IFRS-ek terén szerzett tapasztalat nem előfeltétel.

A modul témája a nyereségadó. A fizetendő nyereségadó kiszámítása az adóköteles nyereség alapján történik. Mi történik abban az esetben, ha az adóköteles nyereség eltér az IFRS szerinti pénzügyi kimutatásokban szereplő nyereség alapján számított eredménytől? A fizetendő adók túl magas vagy túl alacsony összegben kerülnek közzétételre az IFRS szerinti pénzügyi kimutatásokban? Nem, ebben az esetben halasztott adókról beszélhetünk. Ebben a modulban megtudhatja, hogy pontosan mit takar a halasztott adók fogalma és mikor merül fel halasztott adó.

A modul témakörei:
Hogyan kell megjeleníteni és értékelni a jelenlegi és jövőbeli nyereségadókat?
Mit jelent a halasztott adó?
Hogyan kell bemutatni az adókat?
Milyen közzétételekre van szükség?

A halasztott adók elszámolásán kívül a modul röviden a tényleges adók elszámolását is tárgyalja.

Megszerezhető mérlegképes könyvelő kreditpontok: 1.
A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ