Kapcsolt vállalkozások adózási problémái (TAO-csoport alapítás 2019. novemberében) - E-learning
Konferencia, Online

Kezdő időpont
2019.12.31. 10:00
Helyszín
Online
Képzés hossza
4 óra

A vállalkozások közötti kapcsoltság fennállása lehetőséget ad az adóhatóság számára, hogy hátrányos módon beavatkozzék az adóalanyok gazdálkodásába, ennek megelőzésére kínálunk megoldásokat. Ismertetjük az adóellenőrzések gyakorlati tapasztalatait, a védekezés technikáit.
Bemutatásra kerül a csoportos társasági adóalanyiság jogintézménye, amely jelentős könnyítést jelent a vállalkozások életében.
ELŐADÓINK: Vadász Iván okleveles adószakértő, a Magyar Adótanácsadók Egyesületének alelnöke, Dr. Pallós Veronika ügyvéd, adótanácsadó.
TÉMAKÖRÖK:
Kapcsolt vállalkozások meghatározásának szabályai, lépései ▪ Bejelentési kötelezettségek ▪ Adatszolgáltatás ▪ Adóalap korrekciók a Tao-ban és az Áfa-ban ▪ Cégszerkezet átalakítások ▪ A kapcsoltság hátrányai ▪ A kapcsoltság megszüntetésének technikái ▪ Transzferárazás ▪ Ingyenes ügyletek ▪ ÁFA csoport helye az adótervezésben ▪ Felkészülés a 2019. év végén választható csoportos társasági adóalanyiságra ▪ Tao csoport előnyei: az adókedvezmények és veszteségek szétterítése, a transzferárazás megszűnése ▪ Tao csoport alapítása, működése
A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ