EKÁER a gyakorlatban 2018. - A rendszer és a vállalati folyamatok
Konferencia, Budapest 7. kerület

Kezdő időpont
2018.02.08. 10:00
Helyszín
1074 Budapest 7. kerület, Rákóczi út 90.
A konyvelok.hu tagjainak nyújtott kedvezmény
25% kedvezmény ha a KONYVEL0802 kuponkóddal jelentkezik!
Képzés hossza
4 óra

Az EKÁER szabályrendszere 2018-tól is komoly kihívást jelent! 2017-es változások óta többlet EKÁER-kötelezettsége van például az újonnan alapított magyar társaságoknak, az áfakörbe újonnan belépőknek, de a gazdasági tevékenységüket Magyarországon megkezdő külföldi társaságoknak is. Újabb változások léptek életbe 2018-ban!
MÁR A KISTEHARAUTÓKRA IS! EKAER bejelentési kötelezettséggel jár, ha a nem kockázatos terméket nem útdíjköteles gépjárművel fuvarozzák, azonban a gépjármű össztömege a felrakodást követően meghaladja a 3,5 tonnát. A fuvarozó is bírságolható, sőt a járművezető is.
Rendezvényünkön előadónk az EKÁER-rendszer használatával kapcsolatos tippeket, tapasztalatokat, a mindennapi használatban bevált megoldásokat osztja meg. A nap folyamán szó esik az aktuális szabályokról (2017-2018), valamint az EKÁER rendszer összefüggéseiről a céges folyamatokkal szállítói, szállítmányozói valamint logisztikai oldalról. Áttekintjük a rendszerrel kapcsolatos adóellenőrzési eljárás lépésit, buktatóit is, hogyan készülhetünk fel rá, mire érdemes odafigyelni, hogy elkerüljük a bírságokat. Az előadás keretében lehetőség nyílik egyedi problémák, kérdések interaktív megfogalmazására, az előadóval való konzultációra is.
Ajánljuk a gyakorlati képzést mindazok figyelmébe:
- akik még csak most kezdik használni a rendszert,
- és azoknak is, akik már használják, de szeretnék ismereteiket kibővíteni szakértő előadónk tanácsai, ötletei, példái alapján.
ELŐADÓNK: KNEITNER LEA igazságügyi okleveles adószakértő, Tilea Tanácsadó Kft.
A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ