Környezetvédelmi termékdíj 2018. - Szakmai Konferencia
Konferencia, Budapest 7. kerület

Kezdő időpont
2017.11.29. 9:00
Helyszín
1074 Budapest 7. kerület, Rákóczi út 90.
A konyvelok.hu tagjainak nyújtott kedvezmény
40% a KONYVELŐK1129 kuponkóddal!
Képzés hossza
5 óra

2018. január 1-jétől – a már megszokott év végi jogszabályi módosításoknak megfelelően – ismét számos területen változik a termékdíj szabályozás. A módosítás egyik fontos mozgatója az egységes jogértelmezés elősegítése és az európai uniós irányelvek változásainak hazai lekövetése.
Szokásos év végi konferenciánkon a környezetvédelmi termékdíj sokak által ismert, nagy nevű szakértői mutatják be teljes körűen a termékdíjas szabályozást, beleértve a jövő évi változásokat is.

A környezeti terhelések csökkentése érdekében változnak egyes csomagolószerek szabályai, ilyenek például a műanyag zacskót és a műanyag bevásárló reklámtáskát érintő szabályok, vagy a kereskedelmi csomagolószer megszűnésével a fém ital csomagolószer bevezetése. Változnak az elektromos és elektronikai berendezések termékkategóriái, a reklámhordozó papírt érintő szabályok. A jól megszokott ún. 2010. évi „rögzített vámtarifa” helyett a termékdíj szabályozás áttér a tárgyévben hatályos Kombinált Nómenklatúrára, ami alapjaiban változtatja meg a vállalkozások eddigi termék lehatárolási gyakorlatát. Egyéb jogszabályi változások érintik a nyilvántartást, az átvállalást, a hatósági eljárást, az átalánydíjat, és a termékdíj megfizetését is. A termékdíj mögöttes szabályai is jelentősen megváltoznak, mivel adóigazgatási rendtartásról és új adózás rendjéről szóló szabályozás kerül bevezetésre!

Célunk, hogy segítséget nyújtsunk a vállalkozásoknak a bonyolult és sűrűn változó szabályrendszer, valamint a szerteágazó adminisztratív feladatok útvesztőjében. Az előadások és az azokat követő konzultációs lehetőség segítséget nyújt a termékdíjjal még csak most ismerkedő és a már rutinos kollégáknak egyaránt.
ELŐADÓK:
FEKETE BALÁZS – GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.,
DEBRECZENI LÁSZLÓ – főosztályvezető- helyettes, OKTF, Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság,
TÁNCZOS ZOLTÁN – főosztályvezető, Nemzeti Adó-és Vámhivatal.
A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ