Sok ügyfelemmel baráti viszonyba kerültem

Jülling Emilné Katalin Budán a 3. kerületben és Kistarcsán rendezte be könyvelőirodáit. Az 1989 óta regisztrált mérlegképes könyvelőként dolgozó szakembert a Konyvelok.hu újságírója a vállalkozásáról kérdezte.

Saját vállalkozását 2000-ben alapította, és innen hosszú út vezetett addig, amíg 2009-ben megnyitotta a valódi ügyfélforgalomra tervezett könyvelőirodáját. Az első iroda megnyitása előtt otthonról dolgozott, kisebb cégek könyvelését látta el.

Saját irodájában az ügyfélcentrikusságot látja a legfontosabbnak. Ügyfelei gyakran nehéz gazdasági helyzetben érkeznek, és sokszor arra van szükségük, hogy a könyvelőjük átvilágítsa, rendbe rakja az ügyeiket – ezekben a feladatokban Katalin az elmúlt években nagy tapasztalatot szerzett.

Katalin felkészült, a részletekre odafigyelő, a jogszabályokat jól ismerő szakembernek tartja magát, aki sok továbbképzésre, adófórumra jár, hogy karban tartsa szakismereteit. Tagja a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének és a Minőségi Könyvelők Klubjának.

Jülling EmilnéAz Ön vállalkozása régóta a piacon van, sok tapasztalat felhalmozódott az elmúlt években. Van rá módja, hogy ezt a tudást átadja a felsőoktatásban résztvevőknek, akik számvitelt tanulnak?

Igen, remélhetőleg a jövőben, mivel a fiam főiskolára jár.

A piaci változásokat nagyon gyakran azonosítják azzal, hogy minden egyre bonyolultabb, összetettebb lesz a könyvelők számára. Ön érez ez alól kivételt, vagy tényleg egyértelmű ez a folyamat?

A könyvelői munka folyamatos tanulással és továbbképzéssel jár, e nélkül ezt a szakmát nem lehet gyakorolni.

Mit gondol, mi egy jó könyvelő fő ismérve? Melyek a legfontosabb tulajdonságok ebben a szakmában?

Bizalom, odafigyelés, folyamatos ügyféltájékoztatás.

A kötelező továbbképzéseken túl vezetőként tréningezi magát valamilyen módon?

Igen, különböző adófórumokon.

Milyen eszközökkel tartja a kapcsolatot ügyfeleivel? Mennyire tartja fontosnak a személyes kapcsolattartást?

Telefonon, interneten és személyes találkozókon is tartjuk a kapcsolatot, ami néha nem csak munka, hanem baráti beszélgetés is.

Önt vállalkozóként mi inspirálja, a vállalkozás működtetése mellett mi motiválja a mindennapokban?

Az, hogy megfelelő tájékoztatást adjak az ügyfeleimnek, és ezáltal a vállalkozásuk jobban teljesítsen. És persze az is megnyugtató, ha az ellenőrzésekre teljes nyugalommal indulhatok el.

Jülling Emilné Katalin könyvelőirodája, a Jülling-TAX Kft. 2007 óta a Konyvelok.hu tagja.

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ