A könyvelési szolgáltatásokat érdemes marketinggel támogatni

A Könyvvitel 2001 könyvelőiroda alapítóját, Parragh Ferencet a digitális jelenléttel kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

Hogyan emlékszik vissza arra az időszakra, amikor a vállalkozása elindult? Mennyire ment gördülékenyen az első időszak? Mik voltak a nehézségek akkoriban?

Természetesen egy vállalkozás megalapítása után rengeteg nehéz feladat vár az emberre. 25 évvel ezelőtt az emberi teljesítőképesség határát feszegettük. A digitalizáció gyerekcipőben járt, tulajdonképpen robotmunkát végeztünk. A könyvelési anyagok rögzítése mellett szakmaiságra szinte alig maradt idő. Így visszagondolva, hasznos volt ez az időszak, mert mindig a múltból építkezünk.

Milyen lényeges változások történetek az elmúlt évek során mind szakmai, mind pedig ügyfélszerzési vagy akár ügyfélkezelési szempontból ahhoz képest, mint amikor vállalkozása elindult?

A legfontosabb fejlődést a számítástechnika és az ahhoz tartozó digitális alkalmazások hozták. Régen az ügyfelek egymásnak ajánlották a könyvelőirodákat. Szájról-szájra terjedt néhány jobb iroda híre. Ez mára megszűnni látszik és a könyvelési szolgáltatásokat is érdemes komoly marketinggel hirdetni a piacon.

Könyvvitel 2001 Kft. - interjú

Mit gondol, mennyire fontos manapság, hogy egy könyvelőirodának saját honlapja legyen?

Úgy gondolom, hogy a saját honlap referenciaértékkel bír. Fontos, hogy az ügyfelek lássák, hogy egy nagy múltú céggel vehetik fel a kapcsolatot. Az ebből fakadó tapasztalat együtt jár a bizalommal is. Márpedig egy vállalkozónak elengedhetetlen a könyvelője iránti bizalom. Fontos, hogy a digitális platform, amely a céget hivatott bemutatni, mindig igényes és releváns legyen.

Mit gondol, a jövőben mennyire lesz jelentősége a személyes kapcsolattartásnak, ami az ügyfél és a könyvelő viszonyát illeti?

Véleményem szerint a könyvelés egy bizalmi munkakör. A mi ügyfeleink kifejezetten igényt tartanak a személyes találkozókra. Természetesen minden online felületen biztosítjuk a kapcsolattartást. De a személyes megbeszéléseket úgy érzem, még egy jó darabig nem hagyjuk el.

A könyvelőiroda szinte egy non-stop vállalkozás, az ügyfeleknek bármikor szüksége lehet a segítségre. Ön a vállalkozása mellett hogyan valósítja meg a kikapcsolódást?

Ez így van. Az ügyfeleink pedig mindig számíthatnak ránk. Aki vállalkozónak adja a fejét, számolnia kell azzal, hogy nem 8 órát kell majd dolgoznia, hanem folyton készenlétben kell lennie.

A természetben töltődöm fel igazán. Szabadidőmben szívesen vagyok a Balatonon. Az aktív kikapcsolódás szerelmese vagyok. A családommal vitorlázunk, kirándulunk vagy kerékpározunk.

Könyvvitel 2001 Kft. 2018 óta tagja a Könyvelők.hu-nak.

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ