Könyvelőre mindig szükség lesz!

Szakmai interjúnk keretében Baloghné Molnár Emese mérlegképes könyvelőt kérdeztük arról, hogyan látja a szakmája és saját vállalkozása jövőjét.

Mi ragadta meg a könyvelői szolgáltatásban, amiért később ezt a hivatást választotta?

A pályaválasztáskor eldöntötték helyettem, hogy mi legyek. Édesanyám választotta, és azt mondta, hogy könyvelőre mindig szükség lesz. A középiskolai tanulmányaim befejezése után költségvetési szervnél dolgoztam, szintén könyvelőként, de már akkor éreztem, hogy át kell, hogy menjek a vállalkozási szférába. Az a jövő! Így is történt. Egy könyvelőirodában kezdtem, és megalapozta a jövőmet. Ott kitanultam a teljes körű, globális könyvelést, megkaptam az alapokat. Rájöttem, hogy ez az én hivatásom! Megragadott a sokszínűsége, a szerteágazó lehetőség, tudás benne! Váltottam, átmentem egy családi vállalkozáshoz, könyvelőnek. A speciális területe miatt tanulásba kezdtem, és jobban kezdett érdekelni. Közben férjhez mentem, és született 2 lányom. A kisebbik lányom halmozottan sérült gyermekként látta meg a napvilágot, és itt a munkaviszonyos karrierem véget ért.

Hogyan befolyásolta ez később a szakmai karrierjét?

A kisebbik lányom ápolása miatt nem mehettem vissza dolgozni. A férjem hatására a saját vállalkozásom kiépítését kezdtem el. Szerencsémre egy olyan szakmát képviseltem, amelyet otthon is lehet végezni. A szakmai gyakorlatom már bőven megvolt, és a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően, tovább vittem a könyvelést, és keményebben foglalkoztam a céggel. Először csak figyelem elterelés volt, a családi tragédia mellől, majd fokozatosan átment munkahelybe, majd karrierbe. Tanultam adótanácsadónak, társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadónak, hogy minél jobban, pontosabban ki tudjam szolgálni az ügyfeleket. Egyre többen kerestek meg, pedig nem hirdettem a céget. Azt éreztették, hogy szükség van rám, így mentük előbbre. Most is tanulok, az IFRS mérlegképest könyvelői tanfolyamot végzem.

Ki tudna emelni valamit, amire a legbüszkébb a könyvelőiroda kapcsán?

Igen! Vannak olyan ügyfeleim, akik a kezdetek óta velem vannak. Ez már önmagában is jelent valamit, hogy elégedettek. Kiállok mellettük, velük vagyok, segítem őket!

2016-ban beléptem egy egyesületbe, és pályáztam a Könyvelői Nívó Díjra. A Könyvelői Nívó Díjra jelölt könyvelőiroda címét használhatom, amire büszke vagyok. Idén újból indultam! Nagy öröm, hogy van ilyen lehetőség, és ott is a szakmai tudást és az ügyfélcentrikus hozzáállást vizsgálják a díjra jelölésnél.

Megvannak Önben a jövőre vonatkozó tervek, célkitűzések a könyvelőirodát illetően? Vagy inkább hagyja, hogy megtalálják az új ötletek?

Megvannak a távlati terveim, és célkitűzéseim rövid távra, aztán meglátjuk, hogy hogyan alakul, mennyire sikerül ezeket megvalósítani és mennyi idő alatt. Úgy gondolom, hogy aki nem fejlődik, az lemarad! Ez most nagyon fontos mindenki számára, a szakmának is, az ügyfeleknek is. Nyitott vagyok mindenre, és ha az új ötlet megtalál, és kivitelezhető, akkor bevonjuk a tervekbe. Nem gondolkodom rajta sokáig, csinálom, amit kell, hogy jobb és könnyebb legyen nekem, és az ügyfeleimnek.

Önt vállalkozóként mi inspirálja, a vállalkozás működtetése mellett mi motiválja a mindennapokban?

A mai gyors tempóban fejlődő, előre szaladó világunkban fontosnak tartom, hogy szem előtt legyen az, hogy amit csinálok, jól csináljam! Elégedettek legyenek az ügyfeleim, bármilyen változás is van a vállalkozás bármely szakaszában, azt pontosan, minél előbb, az adóoptimalizálással összehangolva megoldani. Ha az ügyfél elégedett, akkor elégedett vagyok én is!

Dakara Kft. - interjú

A Dakara Kft. 2016. óta tagja a Könyvelők.hu-nak.

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ