Sikerélmény, amikor "minden a helyén van"

Benics Natáliának 13 könyveléssel töltött éve alatt bőséggel jutott a szakma szépségeiből és kihívásaiból is. Ezekről beszélt a Konyvelok.hu riporterének.

Hogyan emlékszik vissza arra az időszakra, amikor a vállalkozása elindult? Mennyire ment gördülékenyen az első időszak? Mik voltak a nehézségek akkoriban?

2006-ban munkaviszonyban voltam még főkönyvelőként és gazdasági vezetőként. Egy-két ismerős megkeresett, hogy nem vállalnám-e el a vállalkozásuk könyvelését. És mivel egyéni vállalkozásokról volt szó, így gondoltam, a munkám mellett jól jöhet egy kis kiegészítés. Így indult a vállalkozásom 2006-ban. De mivel a munkám maximálisan lekötött, nem kerestem más ügyfeleket.

A cég, ahol 15 évig dolgoztam és ahonnan úgy gondoltam, majd sok idő után nyugdíjba megyek (mert olyan nagy beruházások, fejlesztések voltak), tönkrement. Ezért ismét lendületbe hoztam a vállalkozásomat.

Benics Natália - interjú

Milyen lényeges változások történetek az elmúlt évek során mind szakmai, mind pedig ügyfélszerzési vagy akár ügyfélkezelési szempontból ahhoz képest, mint amikor vállalkozása elindult?

Lényeges változások folyamatosan voltak. Én vállalkozások könyvelésére voltam szakosodva, minden, ami a munkámmal volt kapcsolatos, fontos volt. Főleg az import-export tevékenység területén és az iparral kapcsolatos minden szakmai változás jelentős volt a számomra. Adótanácsadói és adófórumokra jártam és járok, hogy naprakész legyek szakmailag. Tagja vagyok a Könyvelők.hu-nak, ahol online képzéseken is részt veszek. Sok megkeresést kapok a tagságnak köszönhetően.

A munkámban maximalista vagyok, szeretem ha minden pontos, naprakész. Folyamatosan lépést kell tartani a változással és sokszor előnyt jelent, hogy egyre szabadabban tudom a munkámat végezni. Ha nem vagyok az irodámban, akkor is meg tudok oldani az ügyfeleimnek mindent. Így gond nélkül, rugalmasan tudom végezni a munkámat.     

Milyen eszközökkel tartja a kapcsolatot ügyfeleivel? Mennyire tartja fontosnak a személyes kapcsolattartást?

Fontosnak tartom a személyes kapcsolatot az ügyfeleimmel, ha erre igényt tartanak. De vannak olyan ügyfeleim is, akikkel telefonon, e-mailben, vagy akár a Facebookon is tartom a kapcsolatot. Előfordult már, hogy a Könyvelők.hu-n keresztül megkerestek, és még egy jó ideig azon keresztül tartottam a kapcsolatot az ügyfelemmel.

Az Ön városában nagy a verseny a könyvelői szakmában?

Nyíregyházán egyre jobban tapasztalom, hogy sokan keresnek megbízható és tapasztalattal rendelkező könyvelőt. Sok könyvelőiroda már nem vállal új ügyfeleket. Én abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy nem csak magyar nyelven tudok kapcsolatot tartani az ügyfelekkel. Sok külföldi befektető Magyarországon céget alapít, és nehéz a kommunikáció a könyvelőkkel. Velem könnyedén megoldhatják a problémájukat tolmács nélkül is.

Benics Natália - interjú

Önt vállalkozóként mi inspirálja, a vállalkozás működtetése mellett mi motiválja a mindennapokban?

A könyvelés a szakmám, amit választottam és amit szeretek. Nem mondom, hogy egy könnyű szakma, de minden szakmának megvan a maga „szépsége”. Amikor minden a „helyén van”, az sikerélménnyel tölt el. Szeretem, ha a könyvelés naprakész, mert akkor bármikor az ügyfelemnek információval tudok szolgálni. És ez inspirál.

Benics Natália 2017 óta tagja a Könyvelők.hu-nak.

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ