A saját irodámban szeretnék a leginkább dolgozni

Almási Klára évtizedek óta önálló vállalkozásban könyvel, de mostanában kezdte csak növelni ügyfélkörét. A Konyvelok.hu szakmai villáminterjúja következik.

Mit gondol, mi egy jó könyvelő fő ismérve? Melyek a legfontosabb tulajdonságok ebben a szakmában?

Egy jó könyvelő ismeri a jogszabályokat, és úgy alkalmazza azokat, hogy az ügyfelei (és persze a hatóságok is) elégedettek legyenek a munkájával. A legfontosabb tulajdonságok: pontos, precíz munka, megtalálni a hangot az ügyféllel, türelem.

Honnan indult és hol tart most a vállalkozása?

A vállalatot, ahol dolgoztam, felszámolták. Azért lettem vállalkozó, mert egyedül ezt láttam járható útnak a jövőre nézve. Ennek már 25 éve, de különböző okok miatt mindig volt főállású munkaviszonyom. Ezért nem foglalkoztam eléggé az ügyfélköröm növelésével. Most eljutottam odáig, hogy már csak a saját irodámban szeretnék dolgozni.

Hogyan telik egy átlagos napja az irodában?

Mivel kevés az ügyfelem, ezért nagyon lazán telik az időm az irodában.

Milyennek írná le az ideális ügyfél-könyvelő kapcsolatot?

Megbíznak egymásban, segítik a másik munkáját.

Előfordul, hogy egy új cég könyvelését el tudja végezni, de valami miatt mégsem vállalja el a munkát?

Olyan még nem fordult elő, hogy előzetes véleményem lett volna. Az viszont már megtörtént, hogy egy ügyfelem emberileg és erkölcsileg nem felelt meg az elvárásaimnak, így elváltunk. Nekem fontos az őszinteség.

Almási Klára 2019 óta tagja a Könyvelők.hu-nak.

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ