A digitális megoldások jelentősen megkönnyítik a könyvelő munkáját

Willemszné Szabó Annamária több mint másfél évtizede működő könyvelőirodája előszeretettel használ technikai újításokat. Mi az, ami beválik? A Konyvelok.hu interjúja.

Jól tudjuk, hogy "mindig is" könyvelő akart lenni és tudatosan készült erre a pályára?

Mindig a számok világa állt hozzám közel, így nem volt kérdés, hogy olyan területen szeretnék dolgozni, amely ehhez kapcsolódik.

Másfél évtized a gyorsan változó technológiai környezetben hosszú időnek számít. Milyen lényeges változások történetek az elmúlt évek során mind szakmai, mind pedig ügyfélszerzési vagy akár ügyfélkezelési szempontból ahhoz képest, mint amikor vállalkozása elindult?

Az ügyfelekkel való kapcsolattatás felgyorsult az online felületek által, amely jelentősen megkönnyíti és időben rugalmasabbá teszi a munkánkat. A digitális megoldásoknak köszönhetően az adatfeldolgozás sem töténik már kézzel, tételenként rögzítve, inkább importálásokkal. Nagy mértékben felgyorsult ezáltal az adatfeldolgozás. Az ügyfélszerzés szempontjából is sokat jelentenek az internetes oldalak, online hirdetések, de ettől függetlenül én úgy gondolom, hogy a könyvelői szakmában még mindig inkább a bizalmi jellegen, ajánláson van a hangsúly.

Van a vállalkozásának olyan szolgáltatása, amely egyáltalán nem jellemző a többi könyvelőirodára? Jár valamilyen előnnyel e szolgáltatás fenntartása?

Közel 3 éve pályázatok készítésével is foglalkozom, függetlenül attól, hogy az adott ügyfél könyvelését én végzem-e vagy sem. A térségünkben számos lehetőség kínálkozik a pályázatok kihasználására, de azt tapasztalom, hogy a vállalkozók általában nincsenek tisztában ezekkel a lehetőségekkel.

Megvannak Önben a jövőre vonatkozó tervek, célkitűzések a könyvelőirodát illetően? Vagy inkább hagyja, hogy megtalálják az új ötletek?

Célom az, hogy azokat az ügyfeleket megtartsam, akikkel 5-10 éve sikeresen együtt tudunk dolgozni. A vállalkozásuk segítése, fejlesztése, fejlődésben elindítása számomra nagyon fontos. Az ügyfélkör bővítése nem elsődleges szempont, inkább a meglévőek segítése a cél. Emellett célom még az egyetemi vállakozásfejlesztési mesterszakon megkezdett tanulmányok befelyezése, és az ott tanultak hasznosítása. Célom az, hogy a térség feljődéséhez és fejlesztéséhez a munkámmal hozzá tudjak járulni, pl. a  térség (Hajdú-Bihar megye) vállalkozásai, gazdálkodói és civil szervezetei részére kínált támogatások, pályázatok kidolgozásával.

Miért szeretnek az ügyfelei Önnel dolgozni? Milyen visszajelzéseket kap ezzel kapcsolatban?

A legtöbben a szakmai kérdésre adott gyors válaszokat, tanácsokat említik. Emellett igyekszem a törvényi változásokról, fontos határidőkről minden ügyfelet előre e-mailben, telefonon tájékoztatni. A jelenlegi helyzetben kiemelten fontos, hogy az ügyfeleket saját adottságaihoz mérten segítsük, hogy felismerjék a lehetőségeiket. Minden ügyfelem saját vállalkozására tekintettel a lehető legkedvezőbb adózást kiválasztva, üzletviteli tanáccsal ellátva segítem, kitéve annak minden pozitív és negatív vonzatára.

Willemszné Szabó Annamária 2015 óta tagja a Konyvelok.hu-nak.

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ