Vajon kik a rossz könyvelők?

A könyvelői csoportosulásokat böngészve biztos mindenki találkozott már azokkal a kifejezésekkel, hogy "megbízható", "minőségi" és "felelős". Mit jelentenek ezek?

Vannak ugyanis olyan társaságok, amelyek tagjai ilyen szerencsés tulajdonságokkal rendelkeznek. Mázlisták, hogy kollektívájuk ilyen jól szituált! De vajon ők is a szerencse fiainak-lányainak gondolják a mezei könyvelőket? Hát nem éppen!

Vajon kik a rossz minőségű könyvelők?

Mert a nem minőségi, megbízható és felelős könyvelők, tehát a nem csoportosuló könyvelők nem nyújtanak minőségi szolgáltatást, nem megbízhatók, sőt nem is felelősek, sőt kifejezetten felelőtlenül viselkednek? A megrendelőnek így tűnhet… Ja, és sok lehet közöttük a kókler is!

Óóó, hát Ön is könyvelő? És vajon minőségi szolgáltatást nyújt, vagy alacsony minőségűt? Ön megbízható vagy teljességgel megbízhatatlan? Ha nem felelős, akkor ugye mondhatjuk azt, hogy meglehetősen felelőtlen? És ha egyáltalán nem tagja egy "márkás" klubnak sem, akkor Ön állíthatja-e magáról nagy biztonsággal, hogy nem kókler? Mert az utóbbi rosszhírű könyvelőktől a szakcsoportok szerint óvakodni kell ám!

A probléma az, hogy a fenti marhaságokat sokan elhiszik. Épp a könyvelők megrendelői, akik nem ismerik a szakmát és néhány sokat fészbukozó véleményvezér szava alapján próbálnak gyorsan tájékozódni. Ez pedig visszás helyzetet eredményez, a valóságot pedig tökéletesen elkendőzi. Akinek nem inge, ne vegye magára!

Mi, a könyvelők.hu szerkesztőségében egyetlen jelzőben hiszünk, és az pedig a "megfelelő". Minden könyvelőt kereső vállalkozásnak vannak speciális igényei és a könyvelővel szembeni egyedi elvárásai, ezért mi szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy a jövőbeli partnerek minél inkább megismerhessék egymást. Így nyílik csak arra esély, hogy a könyvelő és megbízója megfelelő partnerek lehessenek a közös munkában.

Ha egy-egy csoportosulás úgy márkázza meg magát, hogy azzal a többieket kirekeszti, azt éri el, hogy a saját hitelességét mások hitelességének a rontásával domborítja ki. A nevével azt implikálja, hogy míg ő minőségi, felelős és megbízható, addig a másik nyilván nem az. Pedig a könyvelő szakemberek szakmai minősége, megbízhatósága és felelősségteljes munkája teljesen természetes. Marketingszakembernek sem kell lennünk ahhoz, hogy tudjuk: Jó bornak is kell a cégér! De az nem teljesen magánügy, hogy mit írunk rá…

PS: Az írás megjelenése után megkereste szerkesztőségünket az egyik nevében is kiválóságot hirdető szerezet vezetője, tiltakozva a rájuk vonatkozó állítások ellen. Bár nem volt az írásunk kereszttüzében a csoport, ettől függetlenül el kell ismernünk, hogy javarészt igaza van abban, hogy nem szabad az olyan szervezeteket hátráltatni, amelyek a szakmai minőséget emelik zászlajukra és valóban tesznek is valamit a céljaik megvalósulásáért. Szeretnénk ezért megkövetni azokat, akiket megbántott ez az írás.

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ