Könyvelő is kereshet könyvelőt?

A Konyvelok.hu lehetőséget ad arra, hogy könyvelők is ajánlatot kérhessenek könyvelésre, ugyanakkor alaposan szűri az esetleges visszaélést.

Több visszajelzést is kapott a Könyvelők.hu szerkesztősége az utóbbi időben olyan esetről, amikor az ajánlatkérő feltételezhetően maga is könyvelő volt. Nos, nagyon ritkán ez is előfordulhat.

„ügyfelének a kérésére keres könyvelőt”

A könyvelőcégek is kereshetnek maguknak könyvelőt, illetve lehetnek a tulajdonosnak más vállalkozásai, amelyhez más könyvelőt szeretne megbízni. Az is gyakran előfordul, hogy a könyvelő a bizalmi viszonyban lévő ügyfelének a kérésére keres könyvelőt, hiszen a két számviteli szakember könnyebben egyeztetni tudja, mire is van pontosan szükség.

„ellenőrzi és az esetleges visszaéléseket rögzíti”

Ugyanakkor arra is volt már példa, hogy egy könyvelő szeretné titokban megismerni versenytársai árait, és ezért egy másik e-mail címet használva, esetleg álnéven ad fel ajánlatkérést. Ez egyrészt üzletileg nem etikus magatartás, másrészt szakmailag sem kellően szolidáris, hiszen ebben az esetben a saját kollégáit csapná be az ajánlatkérő. Ráadásul ezt a Könyvelők.hu szabályzata is tiltja. Szerkesztőségi kollégáink is vigyáznak a könyvelői közösség biztonságára. Ebben a technika is segítségükre van, ugyanis az ajánlatkérésekhez tartozó adatokat a szerkesztőség biztonságért felelős szoftvere folyamatosan ellenőrzi és az esetleges visszaéléseket rögzíti. Így az esetlegesen ajánlatot kérő könyvelőket külön e-mailben keresik meg szerkesztőink, hogy tisztázzák a helyzetet.

Biztosan sokaknak feltűnt, hogy az ajánlatkérések száma 2016 utolsó hónapjaiban jelentősen megemelkedett és a könyvelő keresők érdeklődése 2017-ben is töretlenül kitart. Ezzel a korábbinál közel kétszer több ügyfelet tudunk közvetíteni könyvelő tagjainknak. Emellett szerkesztőségünk mindent megtesz az ajánlatkérések minőségének megőrzése, sőt emelése érdekében. Természetesen előfordulhatnak hibák, de azon dolgozunk, hogy ezek száma minimális maradjon és a lehető leghatékonyabb szolgáltatást kínáljuk a könyvelőknek.

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ