Kinek kell a könyvelői biztosítás?

Nemrég a Könyvelők.hu a könyvelők segítségét kérte abban, hogy felmérhessük, van-e szükségük szakmai felelősségbiztosításra, és ha igen, akkor milyenre. Most közreadjuk a tapasztalatainkat.

Jó hír: indítjuk a Könyvelők.hu maximális kedvezményt nyújtó biztosítását!

142 könyvelő osztotta meg velünk véleményét. Külön három kérdésből álló sort töltöttek ki azok, akiknek jelenleg is van, és azok, akiknek nincs biztosításuk.

A legfontosabb kérdés, hogy a könyvelők milyen arányban rendelkeznek biztosítással. A válaszok alapján a könyvelők 67%-ának már van érvényes felelősségbiztosítása.

Az átlagos szakmai felelősségbiztosítás díja 10 MFt éves forgalom esetén 43 000 Ft, amelyet a kutatásunk alátámasztott.

Szerencsére a biztosítókkal folytatott tárgyalások során a Könyvelők.hu ennél lényegesen kedvezőbb díjat tudott kialkudni a tagjainak.

AKINEK MOST NINCS BIZTOSÍTÁSA

Akinek nincs biztosítása, többféle okot is megjelölhetett arra vonatkozóan, hogy miért nem kötött. Csupán 6% állította, hogy nincs kockázata. 37% szerint annyiba kerül a biztosítás, hogy nem éri meg. 11% azért nem kötött, mert nem bízik a biztosítóban, hogy kár esetén helyt állna. Végül 46% nyilatkozott úgy, hogy nyitott arra, hogy kössön, várja a megfelelő lehetőséget.

A biztosítással nem rendelkezők közül 78% élne a Könyvelők.hu tagjai számára kidolgozott biztosítással, amennyiben annak a díja kedvezőbb lenne, mint ami egyénileg elérhető. További 10% talán élne vele, és csupán 2% nyilatkozott úgy, hogy független szeretne maradni.

AKINEK VAN MÁR BIZTOSÍTÁSA

A biztosítással rendelkezőktől azt kérdeztük, hogy az elmúlt 5 évben igénybe vették-e a biztosító térítését. 9%-uk állította, hogy többször is, 24% pedig egyszer vette igénybe a biztosítását. 2%-uk szerette volna igénybe venni, de a biztosító nem fizetett. 65%-uknak nem volt biztosítási esete.

A biztosítottak 34%-a a jövőben is kitartana a jelenlegi biztosítása mellett, amennyiben az nem drágul jelentősen. A válaszadók 62%-a szívesen váltana biztosítót, amennyiben jobb ajánlatot kapna a jelenleginél. 4%-uk pedig úgy szeretné felmondani a biztosítását, hogy többé nem is kötne.

A jelenleg biztosítással rendelkezők 69%-a szívesen választaná a Könyvelők.hu maximális kedvezményt kínáló biztosítását, amennyiben az bármennyivel is jobb felételeket kínál, mint a mostani biztosítása. További 25%-uk pedig nyitott a váltásra, de csak jelentős árkülönbség esetén kötné át a szerződését.

BIZTOSÍTÁSVÁLTÁS

A jelenleg biztosítással rendelkezők számára jó hír, hogy a biztosítások az éves fordulónappal átválthatók, azaz váltási szándék esetén akár azonnal megköthető az új biztosítás a kedvezőbb díjon, amely a korábbi szerződés lejártának napján lép életbe. 

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ