Hozzon megalapozott döntéseket adózási, számviteli munkájában ingyenesen elérhető, szakmai anyagokkal! (x)

Az adótörvény-módosítások számos kihívást jelentenek a gazdasági, pénzügyi szakemberek számára. Ehhez nyújt segítséget a Wolters Kluwer Hungary négy, ingyenesen elérhető szakmai anyaga, amelynek köszönhetően magyarázatok, elemzések segíthetik az adózási és számviteli munkafolyamatokat.

Mindenre kiterjedő, átfogó segítség az adós vonalon történő változások megértéséhez

Az adótörvény-módosítások komoly kihívást jelentenek a gazdasági, pénzügyi szakemberek számára, hiszen a jogszabályi változások követése sok időt emészt fel, a nem egyértelmű jogalkotói szándék pedig sokszor értelmezési nehézséget okoz.

Ilyen helyzetben számottevő szakmai háttértámogatást jelenthetnek a jogszabályváltozások megértését segítő magyarázatok, amelyek gyakorlatiasan igazítják el a gazdasági, pénzügyi szakembereket az adózási és számviteli munkafolyamatokban. 

A Wolters Kluwer Hungary szakértők bevonásával készített, ingyenesen letölthető 4 anyaga a 2023. évi évközi és 2024. január 1-jétől hatályos adójogszabály-változások legnagyobb érdeklődést kiváltó részeire fókuszál. Érdemes szemügyre vennie az egyes témákat, az összeállítások úgy lettek kialakítva, hogy mindenki megtalálhassa a számára legérdekesebbet!

Hozzon megalapozott döntéseket

A szakmai anyagokból a legapróbb részletekről is tájékozódhat

A négy szakmai anyag között magyarázatok, illetve elemzés is található. Milyen kérdésekre kaphat választ az egyes összeállításokban? Íme pár információ, ami segítheti a választást.

A különadókhoz a tavalyi adótörvény-módosítások során többször is hozzányúltak: van, ahol módosult a különadó alapja és/vagy mértéke 2023-hoz képest, míg más szektorokban változatlan maradt. A „Magyarázat az extraprofit adók 2023. évi évközi és 2024. január 1-jétől hatályos változásaihoz” című anyag részletesen kitér az egyes szektorokat (pénzügyi, energia, gyógyszeripar, népegészségügyi, távközlési, biztosítási, kiskereskedelmi szektor) terhelő különadókra, és gyakorlatias módon nyújt szakmai támogatást a jogszabályok értelmezéséhez. Emellett példák segítik az extraprofit adókat érintő változások megértését, mint például a gyógyszergyártói extraprofit adó terhére érvényesíthető beruházási kedvezmény, vagy a 40 százalékos gyógyszerforgalmazói befizetési kötelezettségből érvényesíthető kedvezmény esetében. 

Fókuszban az adózás rendje és a járulékszabályozás

A „Magyarázat az adózás rendjéről szóló törvény 2023. évi évközi és 2024. évtől hatályos változásaihoz” című összeállításban a szerzők részletesen kitérnek az elektronikus pénztárgépek (e-pénztárgép) bevezetésére, a végelszámolás során benyújtott bevallásokra, a gépjárműadó-fizetés határidejére vonatkozó jogszabályváltozásokra. Az írás foglalkozik a törvényi szintre került, társasági adó és a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetésére vonatkozó szabályokkal is.

A járulékszabályozás 2023. évi évközi és 2024-től hatályos változásainak értelmezéséhez is segítséget kapnak a gazdasági, pénzügyi szakemberek. A „Magyarázat a járulékszabályozás 2023. évi évközi és 2024-től hatályos változásaihoz” című anyag áttekinti a 2023-ban évközi módosítás keretében történt pontosításokat: az átalányadózó egyéni vállalkozók hogyan tudják érvényesíteni a családi járulékkedvezményt, illetve hogyan bővült a járulékfizetési alsó határ alól mentesülő személyi kör. Az írás foglalkozik a 2024. január 1-jétől hatályos változásokkal: új szabályozás lépett hatályba az egyéni vállalkozók szünetelése kapcsán, módosult a harmadik állam állampolgárának járulékalapja kiküldetés esetén, továbbá az átalányadózó egyéni vállalkozók esetében pontosításra kerültek a családi járulékkedvezmény érvényesítésére vonatkozó szabályok.

Az ingyenesen letölthető elemzés az „Adópolitika a gyorsan változó nemzetközi környezetben” címet viseli. A tanulmányban szó esik az adórendszerben lezajlott legfontosabb változásokról, amelyek az orosz–ukrán háborúból fakadó gazdasági kihívások kezelése érdekében történtek. A tanulmány érinti az adózás további egyszerűsítését és az ösztönzők javítását célzó intézkedéseket. Az összefoglaló foglalkozik a globális minimumadó bevezetésével és a megváltozott környezethez való alkalmazkodást célzó módosításokkal is. 

Legyen naprakész Ön is az adójogszabály-változásokat illetően! Válogasson a 4 ingyenesen elérhető szakmai anyag közül!

 

[Az írás a Konyvelok.hu által közvetített támogatott tartalom, amelyet hirdetőnk, a Wolters Kluwer Hungary Kft. megbízásából jelentetünk meg.]

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ