ALAP vagy AKTÍV: mi a különbség?

A könyvelőknek ajánlott két „előfizetés” közül az egyik nem kerül semmibe, a másik éves díj fejében ügyfeleket és kedvezményeket közvetít.

A Konyvelok.hu ALAP és AKTÍV néven két szolgáltatáscsomagot kínál a könyvelőknek. Az ALAP a nevéhez hűen tényleg alapszolgáltatást kínál, míg az AKTÍV alkalmas arra, hogy új ügyfelekkel gazdagítsa a könyvelő ügyfélkörét és megtakarítson néhány – egyébként nehezen elkerülhető – könyvelői költséget. Mindkettőhöz először regisztrálni kell, majd a könyvelő eldönti, hogy ez neki elegendő-e és marad az ALAP-ban, vagy így kevés, és előfizet az AKTÍV-ra. Összehasonlítjuk, mikor melyik éri meg.

Az ingyenes ALAP megjelenés csak a könyvelő (vagy könyvelőiroda) szakmai profilját jelenteti meg – nagyjából ebből áll a szolgáltatás. Olyan, mint egy ingyenes szaknévsor, azzal a különbséggel, hogy itt azért ténylegesen van érdeklődői forgalom, azaz a megjelenés ér is valamit. Ha valaki pont ott keres könyvelőt, ahol az ALAP-csomagban lévő könyvelő hirdeti magát, akkor egyszerűen megtalálja a profilt, felveszi vele a kapcsolatot és megállapodnak. Ebből a szempontból az ALAP-csomagot igénybe vevő könyvelőnek olyan a Konyvelok.hu, mintha kapna egy új, ingyenes, egyszerű honlapot, azaz egy extra hirdetési felületet.

Az ATKÍV előfizetést választó könyvelők ezzel szemben nem bízzák a véletlenre magukat, nem várják meg, amíg szembe jön az ügyfél, hanem aktívan megjelentetik magukat, kiemelt profilt igényelnek a térképen. Ha pedig valaki ajánlatot kérve keres könyvelőt a Konyvelok.hu-n (hetente jellemzően 15-20 megkeresés van), akkor az AKTÍV könyvelők ajánlatot küldhetnek és elnyerhetik ezeket a megbízásokat. A Konyvelok.hu által alkalmazott módszerrel az ajánlatadás teljes folyamata néhány kattintással letudható, azaz általában 1 perc alatt kiküldhető egy profi, testre szabott és részleteket is tartalmazó árajánlat. Ezzel a könyvelők versenyelőnyre tesznek szert.

Az AKTÍV könyvelők másik nagy előnye a kredites képzések (és más, kapcsolódó beszerzések) esetén igénybe vehető kedvezmények. Az előfizetők általában több mint 70 csökkentett árú továbbképzés, illetve más akciók (töredék árú nyomtatás, biztosítás, tanfolyamok stb.) között válogathatnak. Ezen kívül is rendelkezésükre áll még néhány hasznos apróság, mint a hírfigyelő, az álláshirdetések feladása és a díjkalkulátor. Aki kredites képzésre fizet be, netán biztosítást, nyomtatót stb. vásárol, annak igen gyorsan megtérül az ATKÍV csomag.

Kinek éri tehát meg az ALAP és kinek az AKTÍV megjelenés? Az ALAP minden könyvelőnek megéri, aki szeretne egy teljesen ingyenes, extra megjelenési lehetőséget, ahol minden kötöttség nélkül hirdetheti magát és ahol megtalálhatják a lehetséges ügyfelei. Az AKTÍV (amelynek az éves díja nem éri el a 10 000 Ft-ot, azaz egyetlen kisebb ügyfél egyhavi könyvelési díját) annak éri meg, aki szeretne évente 1-2 új ügyfelet. Illetve aki részt vesz képzéseken és így a díjak jelentős részét megspórolja.

Alap vagy aktív

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ