A vállalkozók mellett a könyvelők munkáját is segíti a Budapest Pénzügyi Asszisztens (x)

A Budapest Bank csoport tavaly indította el az online számlázóprogram és internetbank előnyeit egyesítő alkalmazását, a Budapest Pénzügyi Asszisztenst, amelyre azóta több mint 10 000 vállalkozó és közel 400 könyvelő regisztrált. Az alkalmazás nem csak a vállalkozók, hanem a könyvelők számára is gördülékenyebb munkavégzést tesz lehetővé.

A piacon egyedülálló pénzügyi asszisztens

2020 júniusában indult el a Budapest Pénzügyi Asszisztens (BUPA)¹, amellyel a Budapest Bank csoport tagja, a Budapest Eszközfinanszírozó Zrt. a szektorban az elsők között nyújtott online számlázási szolgáltatást a kisvállalkozások számára. A BUPA az első olyan nyílt bankolásra épülő pénzügyi asszisztens a piacon, amellyel – a bankszámlával összekötve – lehetővé válik, hogy egy beérkező számla kiegyenlítéséhez ne legyen szükség az adatok másolására, hanem a tranzakciók ugyanezen a felületen azonnal elindíthatók legyenek. A számlákat a program automatikusan elküldi az adóhatóságnak és a könyvelők is egyszerűen  letölthetik őket, így az asszisztenssel időt és költségeket takarítanak meg a vállalkozók, a Pénzügyminisztérium szerint² minden egyes online kiállított számlával 700 forintot spórolnak cégüknek.

Segítség a könyvelőknek

Könyvelőként saját felhasználói fiókkal könnyen áttekinthetők az ügyfelek pénzügyei, melyhez mindössze egy hozzáférési engedélyre van szükség az adott cég vezetőjétől. A programban a könyvelő jogosultsági körrel a szakember letöltheti a kimenő és bejövő számlákat a könyveléshez és a bevallások elkészítéséhez. Ehhez jelenleg 8 féle exportálási mód érhető el, amelyek a legtöbb könyvelő programmal kompatibilisek. Továbbá a könyvelő egy szempillantás alatt ellenőrizheti, hogy sikeresen beérkeztek-e a számlák a NAV-hoz, számlainformációs szolgáltatás igénybevétele esetén melyik számla lett már fizetve vagy van-e még fennálló tartozás.

A BUPA-ba a könyvelő felviheti a havi NAV- és munkabér utalásokat, amit a cégvezetőnek – összekapcsolt Budapest Bankos pénzforgalmi számla esetén – csak pár kattintás beküldeni és jóváhagynia a Budapest Internetbankjában. A funkciónak köszönhetően nem csak a vállalkozó nyer időt, hanem a könyvelő is, akinek nem kell listákat küldenie a havi NAV és munkabér utalásokról. Emellett a BUPA áttekintő táblázatai hasznos információkkal szolgálnak a cég eredményeiről, továbbá a számlák alapján a rendszer kikalkulálja a várhatóan fizetendő ÁFA mértékét az áttekintő oldalon.

A vállalkozók mellett a könyvelők munkáját is segíti a Budapest Pénzügyi Asszisztens

Egyre növekvő felhasználói bázis

A BUPA sikerességét mutatja, hogy már több mint 10 000 cégvezető és közel 400 könyvelő regisztrált. Eddig több mint 1 300 tranzakciót indítottak a programmal 350 millió forint összegben, és közel 6 000 bejövő számlát kezeltek, összesen 1,4 milliárd forint értékben. Emellett a regisztrált Budapest Bank ügyfelek 70%-a össze is kapcsolta a banknál vezetett vállalkozói számlájával, és aktívan használja kiállított számlái státuszának nyomon követésére, valamint a bejövő számlák kifizetésére.

További információ a Budapest Pénzügyi Asszisztensről ide kattintva olvasható.

[1] A szolgáltatást a Budapest Eszközfinanszírozó Zrt. nyújtja. (Cégjegyzékszám: 01-10-041505; Adószám: 10446173441; Székhely: 1138 Budapest, Váci út 193.)
[2] https://kormany.hu/hirek/sikeres-volt-az-atallas-mar-300-millio-szamla-erkezett-online

(Ez a cikk fizetett hirdetést tartalmaz és a PR tartalmak között jelenik meg.)

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ