9 + 1 Tipp: Könyvelőként hogyan kelthetjük fel a potenciális ügyfelek figyelmét? (II. rész)

Ebben a két részes cikksorozatban olyan online lehetőségeket mutatunk be, melyekkel könyvelőként magunkra irányíthatjuk a figyelmet. Az előző részben sorra vettünk 5 egyszerű megoldást, most további 4+1 tippet ad a Konyvelok.hu.

A cikk első részét ide kattintva olvashatja.

#6 FOTÓ FELTÖLTÉSE AZ ADATLAPRA

A Konyvelok.hu oldalon lehetősége van arra is, hogy egyéni könyvelőként egy jó minőségű és kedves fotóval, könyvelőirodaként akár logóval megnyerje az érdeklődők bizalmát. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a könyvelés minden esetben bizalmi kapcsolatot kíván – fontos, hogy az arcunkat adjuk hozzá.

#7 REFEERENCIÁK BEMUTATÁSA

A referenciák okos használata képes megteremteni a bizalom és professzionalitás légkörét vállalkozásunk körül. Mindenképp érdemes lehet néhány releváns referencia-ügyfél megnevezése – természetesen a megemlítendő ügyfelekkel egyeztetve. Ők is értékelni fogják, hogy Ön fontos partnerként tekint rájuk, akik húzónévnek számítanak. Az még meggyőzőbb, ha ezen partnerei pár szóban leírják, miért szeretnek Önnel dolgozni.

#8 SZAKMAI INTERJÚK MEGEJELENÉSE, SZAKMAI ESEMÉNYEKEN VALÓ RÉSZVÉTEL

Használjunk ki, minden szereplési lehetőséget, ami igényes környezetben mutatja meg vállalkozásunkat – hiszen épp az ilyen, személyességet, az ismerősség érzését kölcsönző lehetőségek azok, melyek kiemelhetik a könyvelők tömegéből vállalkozásunkat. Ráadásul, ha egy potenciális ügyfél már érdeklődik utánunk, és a szereplések és megszólalások sorát találja, ha a nevünkre rákeres, az nagyban emelheti hitelességünket. Nem beszélve arról a jelenségről, hogy ha weben minél több alkalommal forog a nevünk szakmai kontextusban, az lendíthet irodánk online láthatóságán.

#9 KÉRDÉSEK MEGVÁLASZOLÁSA

Kevés olyan kiváló lehetőség van a szakmai tudásunk, ügyfélkezelésünk megcsillogtatására, mint az ügyfelek könyveléssel, adózással kapcsolatos kérdéseinek megválaszolása. Egy felkészült, segítőkész és emberi hangon megszólaló válasz nem csupán a kérdező számára, de a tágabb olvasóközönség előtt is nyilvánvalóvá teszi szakmai és emberi kvalitásaink. Ne féljünk ingyenesen tanácsot adni az online világban – az emberek megjegyzik a segítséget, bizalmat építhetünk. Könnyen lehet, hogy épp arról győzi meg a válaszunk a kérdezőt (vagy más, hasonló kérdésben tanácstalan olvasót), hogy a kérdése tényleges rendezését érdemes szakemberre bízni – olyanra, akinél láthatóan jó kezekben van az ügye.

A Konyvelok.hu oldalán elérhető Kérdés-Válasz rovatából napi rendszerességgel kerülnek fel megválaszolt kérdések a facebook Könyvelők közösségébe. Ez tehát egy újabb lehetőség, hogy széles körben építsük szakmai renoménkat. Innen aztán a közösségi aktivitásnak köszönhetően sokak hírfolyamában megjelenhetünk válaszunkkal.

+1 LIKE: KÖNYVELŐK FACEBOOK KÖZÖSSÉG

Apropó: Könyvelők facebook közösség! Ehhez a közösséghez már közel 5000 könyvelő csatlakozott. A Konyvelok.hu által kezdeményezett közösségi oldalon a könyvelőket érintő érdekességekről olvashatunk. Érdemes lehet egy like-kal csatlakozni.

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ