5 ok, amiért a segítőkészség megtérül

Ön szokott segíteni, ha valaki rászorul? Most bemutatunk egy olyan megoldást, ahol az is jól jár, aki segítséget kér – de az is, aki segít. Jól hangzik, ugye?

A Konyvelok.hu Fórum rovatában olyanok kérnek tanácsot, akiknek nincs megbízható könyvelőjük, és olyan élethelyzetben vannak, amikor jól jönne a segítség. Szakszerű, de érthető és hasznos válaszunkkal sok fejfájástól kímélhetjük meg a kérdezőt. De miért jó ez a segítő könyvelőnek? 

5 ok, amiért a segítőkészség megtérülAz alábbiakban 5 pontban szedtük össze az érveinket.

#1
Ha megválaszolunk egy kérdést, adja magát a helyzet, hogy a válaszunk kapcsán akár fel is kérjenek a konkrét ügy elrendezésére, a későbbiekben pedig netán állandó könyvelőnek.

"a válaszunk kapcsán akár fel is kérjenek a konkrét ügy elrendezésére"

#2
Az is elképzelhető, hogy a kérdező egy ismerősének ajánlani fog minket, mint az adott területen felkészült szakembert.

#3
Lehet, hogy maga a kérdező nem is hozzánk fordul majd ügyfélként, de így sem elvesztegetett idő a válaszadás. Mások, akik hasonló témában keresgélnek a neten, a számukra érthetetlen szakmai anyagok helyett az emberi nyelven megszólaló fórumokat preferálják. Bár az így böngészők láthatatlanok ezen a felületen, ők azért észreveszik azt, aki korrekt és valódi válaszokat ad.

#4
Ráadásul ott vannak azok a potenciális ügyfelek, akik épp azt mérlegelik, hogy minket válasszanak-e. Vajon nem segíti-e a döntésüket, ha azt látják, hogy leendő könyvelőjük segítőkész, szakmailag felkészült, átlátja a problémákat, ráadásul érthetően tudja átadni, hogy mi a teendő. Sokkal hitelesebb, ha ezt a leendő ügyfelünk állapítja meg magában, mintha csak leírnánk magunkról a bemutatkozásunkban vagy a honlapunkon.

"azt látják, hogy leendő könyvelőjük segítőkész, szakmailag felkészült, átlátja a problémákat, ráadásul érthetően tudja átadni, hogy mi a teendő"

#5
A Fórum rovatból  a megválaszolt kérdések rendre felkerülnek a Facebook ezen a területen legnagyobbnak számító Könyvelők elnevezésű közösségébe is. Innen aztán a közösségi aktivitásnak köszönhetően sokak hírfolyamában megjelenhetünk válaszunkkal. Ez tehát egy újabb lehetőség, hogy könyvelőként széles körben építsük szakmai renoménkat.

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ