5 dolog, amit kerülnek a sikeres könyvelők

Nagyon nehéz megmondani, mi szükséges a szakmai és üzleti sikerhez, de az nem nagy titok, milyen helyzeteket kell feltétlen elkerülni.

Ritka, hogy valaki véletlenül váljék sikeressé: ez utóbbi esetet úgy nevezik, hogy vakszerencse, és ilyesmről nem illik szakmai körökben nyilatkozni, hagyjuk meg ezt a témakört a bulvársajtónak. A könyvelői siker legtöbbször kemény munka és okos döntések következménye, amelyre igenis fel lehet készülni. De az se rossz módszer, hogy először azt tanuljuk meg, milyen szokásainktól kell megválnunk ahhoz, hogy a siker ránk találhasson.

5-dolog, amit kerülnek a sikeres könyvelők

#1 Ne bízd a problémák megoldását a véletlenre!

Lehet, hogy állandó rohanásban vagy, kapkodsz, és emiatt hibázol, lekésel egy-egy határidőt. Ha ezt tapasztalod, ne várj a csodára, hanem kezdd el tudatosan átértékelni a helyzetet és előzd meg a problémák felhalmozódását. Ha megvárod, míg összecsapnak a fejed fölött a hullámok, már késő lesz, elveszítheted az ügyfeleidet, a megbízhatóságod hírét.

#2 Ne téveszd szem elől a könyvelői szakmai újdonságait!

A technológia, amivel dolgozunk 2017-ben, sokkal-sokkal modernebb, mint pár évvel ezelőtt. Rengeteg az automatizálási lehetőség, okos szoftvercsomagok és ügyfélközvetítő szolgáltatások állnak a rendelkezésünkre. Ha már ezeket kifejlesztette valaki, akkor éljünk a lehetőséggel.

#3 Ne felejtsd el növelni az ügyfeleid számát!

Sok ügyfeled van, megtaláltad a bizniszt, működik a könyvelőirodád? Ne állj meg, hiszen nem tudod, hogy mit hoz a jövő, használd ki a lendületet és ha nem bírod energiával, inkább vegyél magad mellé új munkatársakat. De a kevésbé jó ügyfeleidet is átadhatod ilyenkor másnak, közben pedig pótolhatod őket jobbakkal.

#4 Ne becsüld le az ügyfélközvetítő szakmai portálokat!

Furcsa ezt tanácsolni, hiszen most is egy ilyen könyvelői portálon olvasod ezeket a sorokat. De sokszor megtévesztő tanácsokat lehet találni a fórumokban, hogy például az ilyen portálok közül 12 egy tucat, mind egyforma, nem érnek semmit stb. Pedig, ha megnézed, mennyien keresnek ezen keresztül könyvelőt, és ha a több száz vagy ezer lehetséges ügyfélből évente 1-2 jót elcsípsz, máris megérte jelen lenni. Azt is nézd meg, mi mindent kínálnak az új ügyfeleken kívül!

#5 Ne hagyd elmenni az utolsó vonatot!

Ha úgy érzed, kevésbé megy a könyvelői biznisz, kezdd el építeni a praxisodat, tanulj új dolgokat, fektess a saját jövődbe. Miért ne iratkoznál be egy új tanfolyamra? Miért ne vennél egy újabb szoftvert? Miért ne állnál össze egy kollégáddal, hogy együtt dolgozzatok? Ha baj van, ne félj változtatni. Bár nem csak magadra számíthatsz, hiszen klassz szakmai közösségek vesznek körül. De az első lépést akkor is neked kell megtenned!

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ