Egyéni vállalkozó (mellékállású) | Könyvelés | Budapest 17. kerület

Egyéni vállalkozó (mellékállású) | Könyvelés | Budapest 17. kerület

Ajánlatkérés

Ajánlattétel határideje: 2021.07.14

lezárt

1173 Budapest 17. kerület | 10 km | Csak kijelölt irodáktól

Keresett tevékenységek
Könyvelés
Részletek a vállalkozásról
Társasági forma
Egyéni vállalkozó (mellékállású)
Főtevékenység
könyvkiadó
Alapítás éve
2020
Várható éves árbevétel (MFt)
3 MFt alatt
Alkalmazottak száma
0
Bejövő számlák (hó/db)
10
Kimenő számlák (hó/db)
22
Működtet pénztárgépet?
nem
Cégautók száma
0
Bankszámlák száma (db)
1
Végez külkereskedelmet?
nem
A feladat rövid leírása
Én egy könyvkiadói tevékenységi körrel rendelkezdő (alanyi adómentes) vállalkozó vagyok, aki könyvesboltba nem terjeszt könyveket. Könyveket adok ki, amelyeket e-könyvként terjesztőkkel terjesztetek, saját webáruházban is árulok. Továbbá nyomtatott könyveket is gyártatok, és árulom. Azokat csak a saját webáruházamban.
Ami rendhagyó a módszeremben (és ez a könyvelésre is kihat), hogy a nyomtatott könyveket külföldön gyártatom, csak kis mennyiségben. Egyszerre 5-15 darabot, tehát ez nem nagy mennyiségű import tevékenység.
Ennek számlázását, adózásának részleteit, hogy az eddigi könyvelőnkkel hogyan csináltuk, kapcsolatfelvétel esetén e-mailben részletezni fogom.
Olyan könyvelőre lenne szükségünk, aki:
1 - Rugalmas hozzáállású, és hajlandó utánanézni dolgoknak, mivel ez a külföldi könyvgyártás eléggé újfajta megközelítés. Eddig nem volt vele gond, a NAV is elfogadta, tehát lehet, hogy semmi új dolognak nem is kell utánajárni már, csak folytatni ugyanazt. A könyvelőnk mindent egyeztetett velük. De tény, hogy nem szokványos a módszerünk. A Számlázz.hu rendszerén keresztül mindenről számlát adok, 1 éve sikeresen. Tartozásunk senki felé (NAV felé) sincs. Mi nem zargatjuk a könyvelőt. Havonta általában egyszer elküldjük neki a 10 db bejövő számlánkat, a kimenőkhöz pedig amúgyis olvasási jogot adunk neki a Számlázz.hu-n. Átutalással szoktunk fizetni a könyvelőnek.
2 – Olyan könyvelőt keresünk, akinek nem teher az, és van türelme ahhoz, hogy többnyire írásban kommunikáljon. Én főállásban fizikai munkát végzek (annak reményében, hogy egyszer majd megélhetek a könyvkiadásból), és onnan nem tudok kirohanni a könyvelővel találkozni, ha kell neki valamilyen papír. Telefonálni sem engednek, tehát munkaidőben legfeljebb csak e-mailre tudok válaszolni. A párom súlyos beteg, gyakorlatilag munkaképtelen. Ő segít a vállalkozásban. Ő is író. Ő is tud e-mailekre válaszolni szinte azonnal, viszont ő pedig a betegsége miatt nehezen kommunikál telefonon, és nehezen utazik. Ezért preferálja ő is az e-mailt. De egy személyes bemutatkozás miatti találkozásban, szerződéskötésben természetesen benne vagyunk, és akár abban is, hogy évente találkozzunk, csak ne kelljen hetente odajárni valahová.
3 – Habár átlagra számolva 200 körüli bevétele van a kiadónak, kérem, hogy azt a könyvelési díj meghatározásánál vegyék figyelembe, hogy mivel mi egy új, feltörekvőben lévő kiadó vagyunk (akiket néha felkapnak, és emlegetnek, néha szidnak egy kevésbé sikeres új kiadvány miatt) ezért 7 ezer és 600 Ft között inogott eddig a bevételünk. Tehát a nehéz hónapokban egy több tízezer forintos könyvelési díjra SEM lenne elég a könyvkiadói vállalkozás bevétele. Ezért kérem, hogy méltányosan tekintsenek a díjszabásra ilyen szempontból, mert mi nem egy multicég vagyunk, akiknek milliós bevételei vannak, és néha majdhogynem a nullára esik le a bevétel. Mi a mai napig is a kiadó életben maradásáért küzdünk, tehát kérem, hogy így ítéljék meg a helyzetet.

Ajánlatadás

Információk
Címzettek
46
Megtekintések
163
Feltett kérdések
0
Ajánlatok
3
A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ