Egyéni vállalkozó (főállású) | Könyvelés | Budapest 8. kerület

Egyéni vállalkozó (főállású) | Könyvelés | Budapest 8. kerület

Ajánlatkérés

Ajánlattétel határideje: 2021.04.18

lejárt

1085 Budapest 8. kerület | 10 km

Keresett tevékenységek
Könyvelés
Részletek a vállalkozásról
Társasági forma
Egyéni vállalkozó (főállású)
Főtevékenység
egyedi szoftverfejlesztés (?)
Alapítás éve
2021
Várható éves árbevétel (MFt)
12-20 MFt
Alkalmazottak száma
0
Bejövő számlák (hó/db)
0
Kimenő számlák (hó/db)
1
Működtet pénztárgépet?
nem
Cégautók száma
0
Bankszámlák száma (db)
1
Végez külkereskedelmet?
nem
A feladat rövid leírása
Egy külföldi európai uniós cég szeretné igénybe venni szoftverfejlesztői szolgáltatásomat. Azt javasolták, hogy számukra az könnyebbség, ha itt Magyarországon létrehozok egy egyéni vállalkozást, és annak keretében állítok ki számlát a részükre az elvégzett szolgáltatásért. Kérdezik, hogy van-e (freelancer, szabadúszói) számom, amit odaadhatnék nekik. Gondolom, valamilyen EU-s adószámot szeretnének. Úgy tűik a számomra, hogy a KATA talán nem lesz megfelelő erre, mert előre látható éves bevétel meg fogja haladni a 3 millió forintot, amit nekik számlázok ki. Terv szerint havi 1 számlát fogok nekik küldeni kb 3000 euró értékben.

Önök ehhez tartozó döntésekben és (ha a döntés úgy alakul) egyéni vállalkozás megalapításában, esetleges későbbi könyvelésében (ha ez szükségesnek bizonyul) tudnak nekem segíteni? Nem vagyok biztos benne, hogy bármennyire is szükséges-e, de talán előny lehet a majdani könyvelő részéről az angol tudás; a céggel én úgy kommunikálok.

Az árajánlatba szeretném, ha belefoglalnák a kezdeti tanácsadás árát, ami alapján megtörténhet a döntés, hogy milyen formában a legjobb ezt kivitelezni. Egyéb kezdeti költségeket is, ha vannak. Valamint azt is, hogy utána milyen havi vagy éves könyvelői és egyéb díjra számítsak. Sajnos vagy nem sajnos, elszámolható kiadásom, úgy sejtem, nem lesz sok, talán ilyen kisebb tételek, mint havi internet, esetleg néha számítástechnikai eszközök. Így havi könyveléssel lehet, hogy nem lesz sok munka.

Mindezek mellett érdekelne az is, hogyha mégis KATA-t választanám, ami ha jól értem és számolok, még a 3 millió túllépés miatti 40%-os büntetőadóval(?) is az összérték kb 30-35%át vinné "csak" el, akkor ennél létezhet-e jobb konstrukció pl.: ha a legrosszabb esetet vesszük figyelembe, azt, hogy ha nincs elszámolható kiadás. Azzal végképp lekenyereznének, ha egy becslést is írnának, hogy ezen legrosszabb esetre a havi 3000 euró mennyi százalékát várható, hogy elviszik az adók, járulékok, költségek: lehet e ez jobb mint 30-35-40 százalék különféle magán vállalkozási struktúrákkal.

Valószínűleg székhelyszolgáltatás is kellhet, habár van egy családi tulajdonban lévő, csak tartózkodási helyemtől kicsit távolabbi ház is ami szóba jöhet, ugyan ott talán még az is felhatalmazási bonyodalom lehet, hogy 1 haszonélvezője és a mellett 2 tulajdonosa van. De az is lehet, hogy elég a haszonélvező felhatalmazása.

Én ezt főállásban készülök végezni, viszont a cégnek az adott országban vannak helyi alkalmazottjaik is, és a távolról dolgozó embereknek azt állítják, hogy hasonló módon próbálják őket kompenzálni mintha helyi dolgozók lennének, ezért lehet hogy abban az országban ezen felül fizetnek egyéb járulékokat az én nevemben, ergó lehet, hogy valamit e miatt itthon nem kell. De azért ez a rész homályos a számomra, a baj csak az, hogy azt is alig tudom, hogy mit kérdezzek hogy eloszolhasson a homály. Ebben is szívesen fogadok tanácsot. Ha az ország számít: Francia ország.

Nagy örömömre szolgálna mindezeken túl ha ezt akár ma vagy holnap tudnánk is intézni, hogy küldhessem nekik az EU-s adószámom és székhelyem. De persze jövő hét is jó lehet ha akkor lehet leghamarabb.

Mindezeken felül elnézést kérek, ha már látták az ez előtti ajánlatkérésemet is, abban jóval kurtábban fogalmaztam akkori nagyobb bizonytalanságomban; viszont most már úgy sejtem önöknek is és nekem is hatékonyabb lehet az együttműködés ha már az ajánlatkérésbe leírok ilyen sok, remélem miden relevánsra és esetlegesen fontosra kiterjedő részletet. Ha valami mégsem világos kérem nyugodtan kérdezzenek rá.

Ajánlatadás

Információk
Címzettek
107
Megtekintések
202
Feltett kérdések
0
Ajánlatok
8
A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ