Egyéni vállalkozó (főállású) | Könyvelés | Budapest 9. kerület

Egyéni vállalkozó (főállású) | Könyvelés | Budapest 9. kerület

Ajánlatkérés

Ajánlattétel határideje: 2020.06.06

lejárt

1095 Budapest 9. kerület | 10 km | Csak kijelölt irodáktól

Keresett tevékenységek
Könyvelés, Adótanácsadás, Cégalapítás
Részletek a vállalkozásról
Társasági forma
Egyéni vállalkozó (főállású)
Főtevékenység
Virágbolt és webshop
Alapítás éve
2020
Várható éves árbevétel (MFt)
3-12 MFt
Alkalmazottak száma
0
Bejövő számlák (hó/db)
10
Kimenő számlák (hó/db)
40
Működtet pénztárgépet?
nem
Cégautók száma
0
Bankszámlák száma (db)
0
Végez külkereskedelmet?
nem
A feladat rövid leírása
Tisztelt Könyvelő!

Startup virágbolt nyitásához keresek adótanácsadót, könyvelőt. Röviden leírom a körülményeket és első felmerült kérdéseimet, amikkel kapcsolatban szeretnék személyes konzultációra, illetve a majdani könyvelési feladatokra ajánlatot kérni.

Több, mint 3 éve alapítottam egyéni vállalkozást, amit korábbi időszakban mellékállásban, jelenleg főállásban működtetek KATA adózással. Szellemi szolgáltatásokért állítottam ki eddig évi körülbelül 10-20 számlát. Az adminisztrációs teendőket magam végeztem. A mostani virágüzlet alapítását is a katás egyéni vállalkozásom alatt gondolnám elindítani új tevékenységi körrel.

A virágbolt bérelt ülethelyiségben fog működni és párhuzamosan webshopként is üzemel házhozszállítással és az üzletben személyes átvétellel. Bankkártya elfogadás az üzletben és az online felületen is működne.

Kérdéseim:
- Éredemes lehet legalább a kezdeti időszakban (amikor még nem várható nagy forgalom) KATA egyéni vállalkozóként működtetni egy ilyen vállalkozást, ha egyébként nem lesz nagy beruházási költség vagy más vállalkozási formában érdemes gondolkodni?
- Ebben az esetben online pénztárgépet kell beszereznem vagy kézi, esetleg gépi(?) nyugtát is kiállíthatok az üzletben?
- Online rendelésekhez továbbra is névre szóló AAM számlát állítanék ki. Ez bankkártyás fizetésnél ugyanúgy működhet?
- A bankkártyás fizetéshez milyen plusz adminisztrációra van szükség? Kell céges bankszámla vagy az innen származó bevételek is érkezhetnek a személyes bankszámlámra, ahogy az eddigiekben is történt az átutalással érkező bevételeim esetében?
- KATA AAM vállalkozóként továbbra is elég bevételi nyilvántartást vezetnem vagy változik az adminisztráció?
- Az értékesített termékek esetében a virágok részben nagykereskedőtől, részben nagybani virágpiacról, részben saját termésből származnak. Az egyéb kiegészítők is részben nagy- vagy kiskereskedésből származnak, részben saját gyártásúak lesznek. Az értékesített termékek beszerzéséről milyen nyilvántartást kell vezetni? Evárt, hogy minden árult termék származását számlával szigorúan bizonyítani kelljen?

Köszönöm ajánlatát:
Zsarnóczay Péter

Ajánlatadás

Információk
Címzettek
37
Megtekintések
242
Feltett kérdések
0
Ajánlatok
4
A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ