Ez történt 2017-ben a Könyvelők.hu-n

Különleges évet zártunk sok sikerrel és apró kudarcokkal. A Konyvelok.hu 2017-es évértékelője.

Mióta megjelent előző év végén A könyvelő című film Ben Affleck főszereplésével, azóta a szakmánk a Google kereső szerint igencsak felértékelődött, és a Google-ben hirdetőknek már nem csak egymással kell megküzdeniük a kattintásokért, hanem a mozirajongókkal is. A trend azonban lecsengett és 2017 májusa már olyan volt, mint minden évben: szorgos.

A Könyvelők.hu talán egész eddigi pályafutása legjobb évét zárja, ugyanis soha nem volt még ennyi ajánlatkérés: a több mint 1500 beérkező munkának 91%-a megbízássá vált. Ezzel tagjainknak átlagosan 2-3 új ügyfelet is közvetíthettünk ebben az évben. Tudjuk, hogy a megbízások eloszlása nem egyenletes, és ennél több is lehetne, mégis úgy érezzük, hogy az út, amelyre több mint 14 éve léptünk, jó irányba tart. Mi pedig tovább igyekszünk rajta.

Ez történt 2017-ben a Könyvelők.hu-n

Összesen több mint 300 olvasó kérdését válaszolták meg tagjaink a Kérdés-Válasz rovatban, amivel sikerült kivívnunk a látogatók elismerését (ehhez elég csak az 5-csillagos Google véleményeket áttekinteni). Az új Könyvelői Állás rovatunkban több mint 30 könyvelőirodai pozíciót jelentettek meg tagjaink és reméljük, hogy hatékonyan segít nekik a keresett munkatársak megtalálásában. Leginkább mégis a Könyvelői Képzésnaptár beindítására vagyunk büszkék: itt az év során több száz különbőző kedvezményes továbbképzési lehetőséget hirdettek meg a kredites képzéseket szervező vállalkozások, a szépen összegyűjtött információ mellett pedig rengeteg pénzt is megtakarítottak tagjainknak.

Az évben a Facebookon is aktív volt a Könyvelők.hu, amely abban is megnyilvánult, hogy létrehoztuk az ország legnagyobb létszámú könyvelői FB-oldalát (nem meglepő módon Könyvelők címmel). Minden utalgatás nélkül: a mai napon épp 8448 fő követi. Megosztjuk a könyvelőket érintő újdonságokat és örömmel fogadjuk, ha ezért Ön is ajánlja szakmabeli ismerőseinek.

Ebben az évben kevesebb interjút készítettünk, mint tavaly, de így is hat számviteli szakember véleményét oszthattuk meg az Interjú rovatban.

Ezzel kapcsolatban kíváncsian fogadjuk a Könyvelők.hu tagjainak visszajelzését, ugyanis több kritikát kaptunk, hogy a megjelenő írások csak egyszerű reklámok. Mi pedig szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba azzal, hogy egyrészt IGEN: az egész Könyvelők.hu egy nagy közös reklám a résztvevő könyvelőknek, másrészt NEM: az interjúk alanyai nem fizetnek azért, hogy megjelenhetnek, hanem a szerkesztőink kérték fel őket a megjelenésre, mert érdekesnek találták őket. A célunk pedig mindezzel továbbra is az, hogy a könyvelői szakma jelenlétét növeljük a médiában, mert úgy éreztük, hogy néha háttérbe szorul a sok “izgalmas” szakma mögött.  

Ez történt 2017-ben a Könyvelők.hu-n

Sikeres évet zártunk tehát, de ez nem ok arra, hogy elégedetten hátradőljünk: szeretnénk 2018-ban is sok újdonsággal előállni. Ugyanakkor ígérjük, nem veszítjük el a fókuszunkat, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy fő célunkat akkor valósítjuk meg, ha tagjainknak több ügyfelet közvetíthetünk.

Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

Üdvözlettel:

Erdey Judit, Horváth Hajnalka, Bálint András és Hadházi Gergely
a Könyvelők.hu szerkesztői