Kata fizetése szüneteltetés alatt

A 20T101E nyomtatvány kitöltési útmutatójában a következőt találtam:

A katafizetési kötelezettség felfüggesztésének lehetséges okai:

4. a kisadózó egyéni vállalkozói tevékenységét szüneteltette (kizárólag 2020. június vagy
azt megelőző hónapokra vonatkozóan),

Ebből következően júliustól szüneteltetés alatt is fizetni kell a KATÁ-t?

Köszönöm előre is a válaszokat!

0 pont pont pont

3 válasz

Nem, dehogy kell. Csak júli 1-től már a nav kezeli az egyéni vállalkozók nyilvántartását, így nincs szükség dupla bejelentésre, automatikus lesz, hogy nem írják elő a katát.

1 pont pont pont

A 20T101E-n nem kell bejelentést tenni a szünetelésről, de a 20T1041-nyomtatványon be kell jelenteni a szünetelés kezdetét és majd a végét is. Ha hó közben kezdte a szünetelést, akkor még arra a hónapra meg kell fizetni a KATA-t (nem időarányos) a hónapot követő 12-éig.
A webes ügysegéden amikor bejelenti, a következő naptól érvényes a szünetelés. A szünetelés alatt nem adhat ki számlát és nem tud költséget sem érvényesíteni. A szünetelés ideje alatt nincs bevallási kötelezettség, csak szja bevallási kötelezettség és KATA bevallási kötelezettség az időarányos összeggel, valamint az iparüzési adóban is be kell jelenteni a szünetelés kezdetét. Az egylépcső nem egylépcső továbbra sem.

0 pont pont pont

Katásnak nem kell 1041-et beadnia. Ha be is adja, érdemi feldolgozás nélköl irattárazzák.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ